FEN LİSESİNDE 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında resim sergisi gerçekleştirirken, şiir dinletisi de yaptılar.

  • 1163
FEN LİSESİNDE 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Fen Lisesi öğrencileri öğretmenleri eşliğinde resim sergisi açarken, ayrıca şiir dinletisi de gerçekleştirdiler. 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına ilgi yoğun oldu. Okul Müdürü Ramazan Sertkaya, 19 Mayıs etkinlikleri hakkında şöyle konuştu: ''Atatürk, 54 yıllık yaşamı süresince 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan 13 kitap, bir ülke ve milyonlarca özgür insan bırakmıştır. Atatürk’ün esas yaptığı devrim Kültür ve Sanat devrimidir. Atatürk milletlerin sanata önem vermediği zaman hayat damarlarından birinin kopacağını söylemiştir. Buda sanat ve sanatçıya ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Atatürk aynı zamanda bir ressamdı, şairdi. Operayı çok severdi. İstanbul aşığıydı. İstanbul’da her türlü sanatsal etkinliklere katılırdı. Bizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bu yönlerini okulumuzda yansıtmaya çalıştık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor etkinlikleri kapsamında Şiir, Sanat, Resim dalları ile bir arada sergimizi ve şiir dinletimizi bu şekilde öğrencilerimizle beraber açmayı uygun gördük hem öğrencilerimizin hem Fethiye’deki tüm okulların gelip gezmesi için bu sergimizi açmış bulunuyoruz.''

Belediye Fen Lisesi Fen Bilgisi ÖğretmeniFatma Dilek Yüksel de ''Bu etkinlik 100’üncü yılında 19 Mayıs 1919 bu etkinlikte resim sergimiz müzik dinletimiz ve şiir dinletimiz yer almaktadır. Çanakkale savaşından 19 Mayısa kadar uzanan serüveni ve yıl boyunca okulumuzda yapılan faaliyetleri burada sergiledik'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme