Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'

Fethiyeli Yargıtay Üyesi Fehmi Tosun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi öğrencilerine 'Hedefe nasıl ulaşılır' konulu konferans verdi. Fehmi Tosun, 'Hedefe ulaşmak inat ve azim sayesinde gerçekleşebilir' dedi.

  • 4492
Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ın öğrencilerine yönelik düzenlediği konferansa Fethiyeli Yargıtay Üyesi Fehmi Tosun konuşmacı olarak katıldı. Konferansı; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Seydikemer Belediye Meclis Üyesi Alper Çalıkoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkan Adayı Ahmet Selim Yücel, öğretim görevlileri ile üniversite öğrencileri izledi. Kendi yaşamından kesitlerle hedefe nasıl ulaştığını anlatan Fehmi Tosun, hiperaktif çocukluk yaşadığını kaydetti. İlgiyle izlenen konferansı Fehmi Tosun’un ilkokul öğretmeni de izledi.  

GENÇLERE EĞİLMEMİZ GEREKİYOR 
Yargıtay Üyesi Fehmi Tosun, “Seminerimizin konusu üniversite öğrencilerin ve üniversitenin istişaresi sonucu belirlendi. Hedefe nasıl ulaşılır… Topluma faydalı olması adına hedef kitlem 30 ve 25 yaşın altındaki gençler. Motive olunacak ve bir şeylerin ortaya konacağı işler, gençler tarafından yapılır. Gençlere bu konuda eğilmemiz gerekiyor. Fakültedeki öğrencilerden bir kısmı bu seminere katılacaktır. Katılan herkesi de zirveye çıkaramayacağımızı biliyoruz. Ancak bir kişiyi motive eder ve beklenin ötesinde işler yapmasını sağlarsak, bizim için mutluluk budur” dedi. 

BAŞARI DENİZDE BİR DAMLADIR 
“Zorluk ve başarı herkes tarafından göreceli bir kavramdır” diyen Fehmi Tosun, “Dünyada doğduğunuz andan itibaren her insan, her türlü şartlara adaydır. Yaşadığımız köy, o dönemin fakir yerleşim merkezlerinden biriydi. Dağ köyü ve yerleşik hayata geçmiş olması, tarım kültürünün yeteri kadar gelişmemiş olması nedeniyle şartlar zordu. Biz o şartlarda hayata başladık. İki veya üç gün bırakın yemeği; ekmeğimizin olmadığı zamanlar oldu. Bugün geldiğimiz her noktaya devletimizin büyük katkısı ile geldim. Parasız yatılı olarak ortaokul ve liseye gittim. Ardından üniversite yılları geldi. Başarı denizde bir damladır veya damladan da küçüktür. Çocukluğumda aykırı değilde rutinin ötesinde işler yapma üzerine hedeflerim olmuştur. Rutini aşmak gerekir. Yoksa dünya tekamül etmez. İnsanlar veya sorumluluk sahibi kişiler rutinin dışına çıkacak ki yeni şeyler ortaya koysun, yeni şeyler söyleyebilsin ve yeni hedeflere ulaşabilsin. Görevde bulunduğum süreç içerisinde hep bir şeyler yapmaya çalıştım. Yapabildiysek ne mutlu” ifadelerini kullandı. 

HİÇBİR ŞEYDEN YILMAYACAKSINIZ 
Fehmi Tosun, “Sık sık seminerlere giden birisi değilim. Sadece yöremizdeki gençlere faydalı olabilmek amacıyla seminerlere katılıyorum. Benim tek görüşüm hedefe inat ve azimle ulaşılır.Birçok şey söylenir; planlı çalışma, düzenli uyku… Bu birçok kitapta yazar. İnatla yola devam edeceksiniz, hiçbir şeyden yılmayacaksınız. Size deli de diyebilirler, anormal de diyebilirler. Çünkü insanların büyük çoğunluğu sonucu görmeden size inanmazlar ve dalga geçebilirler. Ben bunun örneğini çok yaşadım. Bir şeye kendiniz inanıyorsanız, başka hiçbir şeyden etkilenmeden üstüne gideceksiniz. Benim ana fikrim bu” diye konuştu. 
 

Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'
Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'
Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'
Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'
Fehmi Tosun, 'Hedefe inat ve azimle ulaşılır'

Bakmadan Geçme