• Haberler
  • Ekonomi
  • Fed Beklentisi Altını Hareketlendirdi: Altın Fiyatları Yükselişte

Fed Beklentisi Altını Hareketlendirdi: Altın Fiyatları Yükselişte

Altın fiyatlarındaki hareketlilik, jeopolitik gelişmeler ve ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararlarına yönelik beklentilerin etkisiyle sürüyor. Güne yatay seyirle başlayan gram altın, yükselişe geçerek 2.741,27 TL'den işlem gördü. Çeyrek altın ise 4 bin 576 TL'den satıldı.

  • 262
Fed Beklentisi Altını Hareketlendirdi: Altın Fiyatları Yükselişte
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altının Gram Fiyatı Yükseliyor

Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak gram altın, gün içerisinde yüzde 0,6 oranında prim yaptı ve 2.744 TL seviyesinden kapandı. Yeni güne yatay bir başlangıç yapmasına rağmen, saat 11:15 itibarıyla gram altın önceki kapanışın hemen üzerinde 2 bin 741 TL seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatlerde çeyrek altın ise 4 bin 576 TL’den satışa sunuluyor.

Küresel Piyasalarda Fed Etkisi

Küresel piyasalarda yatırımcılar, yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Enflasyon verilerinin, Fed’in faiz indirimlerine 50 baz puanlık bir adımla başlayabileceği ihtimalini güçlendirdiği belirtiliyor. Dünya genelinde artan resesyon korkusu, enflasyon endişesinin önüne geçerken, merkez bankalarının bu duruma yönelik adımları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Tahvil Piyasası Sinyal Veriyor

ABD’de tahvil piyasalarındaki fiyatlamalar, ekonomik durgunluk sinyalleri vermeye devam ediyor. Analistler, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ile 2 yıllık tahvil faizi arasındaki farkın yeniden pozitife döndüğüne dikkat çekiyor. Bu gelişmeler, para piyasalarındaki beklentilere göre Fed'in bu ay yüzde 73 ihtimalle 25 baz puan faiz indirimi yapacağı ve yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık bir indirimin söz konusu olacağına işaret ediyor.

Altının Teknik Görünümü

Analistlere göre, altının ons fiyatında 2 bin 450 dolar seviyesi destek, 2 bin 530 dolar seviyesi ise direnç olarak takip ediliyor.
 

Bakmadan Geçme