FAİZLER SABİT KALDI FİYATLAR YÜKSELDİ

Dolar yeni haftaya rekor seviyede başladı. Euro da benzer şekilde 9,46 TL ile tarihi zirvesini görürken, Dolar ise sabah saatlerinde 8 TL'nin üzerini gördü. Gram altın ise yükselişini sürdürüyor. Dolarda yükselişle beraber alının gramı yükselişe geçti.

  • 1314
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
FAİZLER SABİT KALDI FİYATLAR YÜKSELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faizleri sabit tutması kararının ardından yönünü yeniden yukarı çeviren Dolar, yeni haftaya da rekor seviyeden başladı ve 8 TL’yi geçti. Bir önceki rekor TCMB faiz kararının alındığı gün 7,97 TL ile rekor kıran Dolar, haftanın ilk gününde 8,05 TL’ye kadar tırmandı. Benzer bir grafik çizen Euro ise tarihi seviyelerini 9,53 TL’ye taşıdı. 

Tufanlar Döviz Görevlisi Osman Gezer yaptığı açıklamada, “Geçen hafta Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutması nedeniyle Dolar 8 TL’ye ulaştı. Uluslararası piyasada 8 TL üzeri tutuluyor fakat işlem gördüğü rakamlar 7,90 ve 8 TL düzeyinde devam etmektedir. Yükseliş devam da edebilir, buradan bir müdahale de gelebilir. Yatırımcılar için bu fiyatlar oldukça iyi, değerlendirilebilir. Emlak piyasası da döviz üzerinden işlem gördüğü için bizler hem alım hem de para değişim işlemi yapıyoruz. Tufanlar Döviz olarak alım ve satımlarda müşterilerimize en iyi fiyat garantisi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Karlık Kuyumculuk Satış Görevlisi Çetin Bozkurt açıklamasında, “Merkez Bankası’nın faizdeki sabit kalışı, piyasayı hızlı bir şekilde etkiledi. Çeyrek altın 825 TL’ye fırladı. Altının gramı da 460 TL’den 470 TL’ye kadar fırladı. Faizler yükselmiş olsaydı bu rakamlar düşmüş olacaktı. Pandemi sürecinde bu yükselişin devam edeceği beklentisindeyiz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme