• Haberler
  • Güncel
  • Fahri Gıda Müfettişleri Sağlıksız Gıdalarla Savaşacak

Fahri Gıda Müfettişleri Sağlıksız Gıdalarla Savaşacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılı içinde başlatılan 48 Muğla 48 proje çalışması kapsamında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce hazırlanan 'Minik Fahri Müfettişler Gıda Denetiminde' adlı proje Fethiye'de şehir merkezinde ve bazı mahallelerde uygulanıyor. 

  • 716
Fahri Gıda Müfettişleri Sağlıksız Gıdalarla Savaşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 'Minik fahri müfettişler gıda denetiminde' adlı proje kapsamında öğrencilere eğitim verildi.  Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim birimi personelleri  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında uygulamaya konulan ''Minik Fahri Müfettişler Gıda Denetiminde'' konulu proje kapsamında; Fethiye merkezde 26  öğrenciye;  Gıda güvenirliği, yeterli ve dengeli beslenme, gıda zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler, gıda ve personel hijyeni ve yaşanan olumsuzluklarda ALO-174 Gıda Hattının kullanılması ve gıda satış noktalarından ürün satın alınmasında dikkat edilecek hususlarda, teorik ve uygulamalı eğitimlerin ilk basamağını verdi. 

Eğitimler hakkında bilgi veren Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya; "Proje          kapsamında verdiğimiz teorik ve uygulamalı eğitimlerle amacımız birer fahri gıda müfettişi yetiştirmek. Eğitim alan çocuklarımızın aileleriyle ya da yalnız olarak yapacakları gıda alışverişinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini, olumsuz bir durumda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretmek” dedi.
Gıdalarda bulunan zararlı bakteriler, virüsler, parazit veya kimyasal katkılar ishalden kansere kadar 200’den fazla hastalıktan sorumlu tutulduğunun önemine dikkat çeken Sarıkaya; “İstatistiki verilere bakıldığında sağlıksız gıdaların tüketimi sebebiyle dünyada  gençler ve çocuklar dâhil yılda yaklaşık 2 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Bununla birlikte gıda terörünün her sektöre girişi, farklı riskler yaratması ve ekonomik yük getirmesi ulusal gıda güvenilirliğini her geçen gün tehdit etmektedir. Beslenmeye dayalı hastalıkların sağlık sistemine yük getirmesi sosyo-ekonomik gelişmeyi engellemekte, turizm, ticaret ve ulusal ekonomiye ciddi zararlar vermektedir” dedi.

Projeye dahil olan öğrenciler teorik ve uygulama eğitimlerinin sonunda "Fahri Gıda Müfettişi" kartlarına sahip olacaklarını duyunca çok mutlu oldular.
 

Bakmadan Geçme