EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında iki oturumla gerçekleştirildi. Biri gündem dışı olmak üzere toplam 17 maddenin görüşüldüğü toplantıda maddeler oy birliği ile geçti.

  • 2782
EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediyesi Müdürlüklerinin gerçekleştireceği faaliyetlerinde ödenek yetersizliği olması nedeniyle 2022 Mali Yılı Gider Bütçesi içerisinde kullanılmayacağı tespit edilen ödenek tutarlarının ekonomik sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapılmasına ilişkin madde ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, ikinci oturumda oy birliğiyle kabul edildi. 
Fethiye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, 2022 Yılı için hazırlanan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından belirlenmiş ücret tarifesine ek olarak, İşletme Müdürlüğü tarafından bildirilen yazıyla günün koşullarına göre beklenmeyen artışlar olduğu belirtilmişti. Halk Evleri için belirlenen fiyat tarifesinin güncellenmesi hususuna ilişkin madde Tarife Komisyonu’na havale edildi. Komisyon görüşmesinin ardından 2. oturumda oy birliğiyle kabul edilen maddeyle Fethiye Halk Evleri’nde fiyat güncellemesi yapılmasına karar verildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın seçim sürecinde vatandaşlara söz verdiği gibi çay fiyatının 1 TL ile sabit kalması şartıyla, diğer ürün fiyatlarında 3 ila 5 TL arasında güncelleme yapıldı. 
Fethiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, Diyarbakır’da Polis memuru olarak görev yaptığı sırada Şehit olan Özgür Gümüş’ün isminin Muğla İli, Fethiye İlçesi, Eldirek Mahallesi, Karşıyaka Sokağın adının “Şehit Özgür Gümüş Sokağı” olarak değiştirilmesi talebine ilişkin madde mecliste oy birliği ile kabul edildi. 
Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulmasına yönelik hazırlanan Yapı Kontrol Müdürlüğü çalışma esas ve usulleri hakkında yönetmelik taslağının görüşülmesine ve kabul edilecek yönetmeliğe istinaden, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışma esas ve usulleri hakkında yönetmelik maddelerinde yapılan değişiklikleri içeren taslağın değerlendirilmesine ilişkin madde, Ekim ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonu’na havale edildi. 
Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yapmış olduğu revizyon sonrasında Fethiye Belediye Meclisinin kararı ile kabul edilen Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliğinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin gündem dışı madde, kabul edildi.
 

Bakmadan Geçme