Evsizlerden Devlete Teşekkür

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Fethiye'de devlet tarafından barınma sağlanan evsizler, ihtiyaçlarının karşılanmasından dolayı devlete şükran duyduklarını ifade ettiler. Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli'nde sıcak yuvaya kavuşan evsizler, nice virüsler atlatıldığını belirtip ''Bu virüsü de birlik ve beraberlik içinde kurallara uyarak atlatacağız diye konuştular.

  • 1002
Evsizlerden Devlete Teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Koronavirüs tedbirleri kapsamında koruma altına alınan evsizler, Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli’nde izole ediliyor. Fethiye Kaymakamlığı’na başvuran 13 evsiz ve memleketine gidemeyen vatandaş, Uygulama Oteli’nde misafir edilirken bu virüslü günlerin bir an önce atlatılmasını bekliyor. 65 Yaş üstünün Sokağa Çıkma Yasağı nedeniyle memleketine gidemeyen Malatyalı Cengiz Ayvaz, “küçük sorunlarla karşılaşsak da tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor” dedi. Ayvaz “ Yaş itibariyle memlekete gidemedik. Burada şu anda Sosyal Yardımlaşmanın yardımıyla misafir ediliyoruz. Günlerimiz virüs korkusunda dolayı sıkıntılı geçiyor ama mecburuz. Yemeğimiz geliyor, yatacak yerimiz de var sağ olsunlar. Emekli maaşımı almak için ricada bulundum ama kendim karşıladım” diye konuştu.

Kızlarım Beni Arasın

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Girmeler Mahallesi’nden 80 yaşındaki İsmet Albayrak yaklaşık 3 sene önce eşini kaybettiğini, 3 kızının bulunduğunu dile getirerek kızlarının kendisini aramasını istedi. Albayrak, “15 gündür buradayız. Gidecek yerim yok. Günlerim iyi geçiyor. Sıcak yuvayı özlemişim. Sağolsun devlet, ihtiyacımızı karşılıyor. Bize kucağını açtı. Hiç sokağa çıkmadan evimizde kapalı kalırsak bu virüsü geçiririz. Nice virüsler atlattık. İnşallah bunu da geçireceğiz. Evde kalmak, sokağa çıkmamak, toplu yerlerde bulunmamak lazım. 3 tane kızım var. Biri Isparta’da, biri İstanbul’da. Ufak kız aramadı, nerede olduğunu bilmiyorum. Buradan çağrı yapıyorum. Beni arasınlar. Deniz kızım aradı, kendisine teşekkür ediyorum” diyerek göz yaşlarını tutamadı.

Evsizlerden Devlete Teşekkür
Evsizlerden Devlete Teşekkür
Evsizlerden Devlete Teşekkür
Evsizlerden Devlete Teşekkür
Evsizlerden Devlete Teşekkür

Bakmadan Geçme