Esnaf Kefaletten açıklama

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 5 Ocak 2022 tarihli ulusal gazetelerde: 'Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranları P düşürülmüştür. Kaybolmaya yüz tutmuş bakır dövmeciliği, çinicilik, dokumacılık vb. gibi esnafların kredilerinin 100.000 TL'lik kredilerinde faiz alınmayacaktır' şeklinde çıkan haberlerin yeni olmadığını 2 yıldan bu yana yürürlükte olan bir uygulama olduğuna yönelik açıklama yapıldı.

  • 3052
Esnaf Kefaletten açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu tarafından 5 Ocak 2022 tarihli ulusal gazetelerde: esnaflara kullandırılan kredilerde yeni bir faiz indirimi uygulandığı izlenimi  uyandıran “Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranları %50 düşürülmüştür. Kaybolmaya yüz tutmuş bakır dövmeciliği, çinicilik, dokumacılık vb. gibi esnafların kredilerinin 100.000 TL’lik kredilerinde faiz alınmayacaktır” şeklinde haberler yer aldığını bu uygulamanın yaklaşık 2 yıldan bu yana devam ettiğini belirten açıklama yapıldı.
Bu haberi okuyan üyelerinin kendilerini arayarak yeni bir faiz indirimi varmış faydalanmak istiyoruz şeklinde kendilerini aradıklarını ifade eden İsmail Başoğlu “Anayasa gereği TBMM’de devlet bütçesi görüşülürken, Esnafa verilecek kredinin miktarı ve uygulanacak faiz oranı belirlenir ve 2022 yılında uygulanır. Bu yıl içinde belli bir ödenek ayrılmış ve uygulanacak faiz oranı, bankanın uyguladığı faiz oranının yarısı olarak belirlenmiştir. 2021 yılında ticari faiz oranı %19 olarak baz alınmış yarısı da %9,5 olarak uygulanmış ve hala devam etmektedir. Yani yeni bir faiz indirimi henüz yapılmamıştır. Ancak Merkez Birliğimiz ile (TESKOMB) yaptığımız görüşmelerde faiz indirimi için bu açıklamayı ortaklarımıza duyurma gereği duyduk.Bu zor günlerde kooperatifimiz şartları içinde, her zaman olduğu gibi yanınızda olacağımızı bildirir işlerinizin hayırlı, kazancınızın bol olmasını dileriz” dedi. 

Bakmadan Geçme