Esnaf Hastanesi kalite çıtasını zirveye taşıdı

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Sağlıkta Kalite Standartları'nın tümünü kapsayan 500 standart üzerinden yapılan denetimden geçerek aldığı 98,04 Puan ile büyük bir başarıya imza Attı.

  • 7933
Esnaf Hastanesi kalite çıtasını zirveye taşıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Kalite Standartları puanlandırılmasında Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yüzde 98,04 oranında başarı sağlayarak kalite çıtasını zirveye taşıdı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hasta güvenliği, çalışan güvenliği, hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyetini esas alan sağlıkta kalite standartları ile bu standartların uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen bir uygulama olan Sağlıkta Kalite Standartları Puanlandırması Fethiye'de de tamamlandı. Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı değerlendiricileri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bölgede Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, çok yüksek bir puanlama ile kalite standartlarında adını zirvede tutmayı başardı.

35 Bölümde 500 Standarttan Denetlendi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı’ndan gelen denetim ekibi, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesini; Kurumsal Yapı, Kalite Yönetimi, Risk Yönetimi, Güvenlik Raporlama Sistemi, Doküman Yönetimi, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Hasta Deneyimi, Hizmete Erişim, Sağlıklı Çalışma Yaşamı, Hasta Bakımı, Eğitim Yönetimi, Sosyal Sorumluluk, Yaşam Sonu Hizmetler, Transfüzyon, Atık, Dış Kaynak, İlaç Yönetimi, Enfeksiyon Önlenmesi, Sterilizasyon Hizmetleri, Radyasyon Güvenliği, Acil Servis, Ameliyathane ve Yoğun Bakım, Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri, Doğum Hizmetleri, Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuvarları, Otelcilik Hizmetleri, Tesis Yönetimi, Bilgi Yönetim Sistemi, Malzeme ve Cihaz Yönetimi, Tıbbi Kayıt, Arşiv Hizmetleri, Bölüm Bazlı Göstergeler ve Göstergelerin İzlenmesi, bölümleri olmak üzere 35 bölümde 500 standart üzerinden doküman ve uygulama bazlı denetime tabi tuttu.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen alanında 4 uzman ile Kalite Kurulu’ndan oluşan değerlendirme ekibi tarafından hastanenin bütün birimlerinin yerinde görülerek, kalite standartları açısından sunulan tüm sağlık hizmetlerinin titizlikle ele alındığı değerlendirme sonunda, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi 98.04  puan alarak  sağlıkta kaliteli hizmet verdiklerini ispatladılar.

 
Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Öztürk Günal :
 “Geçtiğimiz denetim geniş kapsamlı olup yapılması gerektiğine inandığım bir uygulamadır. Sizlerde sağlık hizmeti aldığınız başka kuruluşlardan kalite puanlamasını sorgulatabilir bu konuda yetkililerden bilgi alabilirsiniz. Dolayısıyla aldığınız hizmetin ne kadar güvenilir olduğunu tüm şeffaflığıyla öğrenebilirsiniz.

Biz, hastalarını bilgilendiren, şeffaf, ilgili, dürüst ve farklılık yaratan hizmet anlayışımızla kaliteli ve doğru sağlık hizmeti veren, güvenilen hastane ihtiyacını karşılayan, ismini kurumsallaştırmayı amaç edinmiş bir sağlık kurumuyuz. Bu denetimler sonucu aldığımız puanla bunu bir kez daha ispatlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Çağdaş yönetim sistemimiz ile hasta memnuniyetine odaklı kalite anlayışımız ve bilimselliğimizle hizmet vermekteyiz. Her zaman daha iyisinin olacağına inanarak, kendimizi sürekli ölçerek iyileştirme çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Bizler hastalarımıza en doğru ve kaliteli sağlık hizmeti verme çabamızı büyük bir ekiple sürdürmekle birlikte sürekli gelişme ve kendini yenileme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz.”  diyerek tüm hastaların sağlık kurumlarını değerlendirirken bilimsel ve objektif bir ölçü olan bu kalite puanını önemsemelerinin altını çizdi.

Bakmadan Geçme