ESKİ HALİNDEN ESER YOK!
Marmaris İçmeler'de yaklaşık 30 yıldır çivi çakılmayan, görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra güvenlik anlamında da sıkıntı yaratan eski otel inşaatı, nihayet hayata döndürülüyor. Yeni yatırımlarla büyüyen Marmaris, Kızılbük GYO'nun öncülüğünde İçmeler'deki otel inşaatının tamamlanmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşmanın yanı sıra binlerce kişiye de istihdam sağlaması öngörülüyor.
Muğla’nın tatil cennetlerinden biri olan ve doğal termal kaynakları ile dikkat çeken Marmaris’in İçmeler bölgesi yeni yatırımlarla gelişmeye ve kalkınmaya devam ediyor. İçmeler halkının 30 yılı aşkın süredir rahatsız olduğu, terk edilmiş görüntüsü nedeniyle eşsiz güzellikteki İçmeler- Kızılkum Koyu’na yakıştırmadığı metruk bina, yeni bir yatırım atağıyla hayata döndürülüyor. 30 yıldır bir çivi dahi çakılmayan dev tesis nihayet Marmaris’e kazandırılıyor.
30 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR ÇİVİ ÇAKILMADI
İçmeler’deki dev tesise 30 yıldır çivi çakılmıyordu. Bu metruk yapının ve arazinin imar hikâyesi 1980’lerin sonuna kadar uzanıyor. Fotoğrafta yer alan ve bugün kısmen güçlendirilirken kısmen de yıkılıp yeniden yapılan otel, 1993 yılında Hattat Holding tarafından inşa edildiği bilinirken imar izinleri de 1986 yılında alınmıştı. Ancak oteli yapmaya başlayan Hattat Ailesi batıp tesisi tamamlayamayınca hem otel hem de çevresini saran arazi adeta terk edildi. Yıllar içinde eskiyen otel inşaatı yarattığı görüntü kirliliği ve güvenli olmayan ortamı nedeniyle Marmaris halkında da rahatsızlık yaratıyordu.
METRUK YAPI TEKRAR HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR
Bir yılan hikayesine dönen İçmeler’deki dev tesis 2009 yılında Sinpaş tarafından alınıp 400 milyon dolarlık yatırım bedeli olan Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesi ile yeniden hayata döndürülüyor. Böylece Marmaris halkı bu çirkin görüntüden kurtulurken, hak ettiği kalkınma yatırımlarına kavuşması planlanıyor. Ayrıca Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olan projenin hem sosyal hem ekonomik anlamda Marmaris İçmeler’e büyük canlılık getirmesi bekleniyor. Marmaris’e ve Türkiye’ye yaz kış daimi katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen proje tamamlandığında, 2 bin kişiye direkt, 3 bin kişiye de dolaylı istihdam sunması öngörülüyor.