Eşen Çayı Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Seydikemer ilçesindeki Eşen Çayı Islah Projesi çalışmaları hızla sürüyor. Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Muğla 213. Şube Müdürlüğü ve Fethiye İşletme Bakım Başmühendisliği kontrolünde Eşen Çayı ikinci kısım taşkın koruma imalatında sağ sahil ve sol sahil olmak üzere ıslah çalışmaları yapılıyor. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz 'Seydikemer'e, Devletimizin tüm kurumlarıyla yatırımlar devam ediyor. İnşallah bu çalışmayla taşkın riski en aza indirilecek ve vatandaşlarımız mağdur olmayacak' dedi.

  • 1253
Eşen Çayı Islah Çalışmaları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Seydikemer ilçesindeki Eşen Çayı’nda yaşanan taşkın sorunlarına neşter vurmak amacıyla başlattığı çalışmalara devam ediyor. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün de vatandaşlara seçim vaadi olarak verdiği Eşen Çayı ıslahında; Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ile Muğla DSİ 213. Şube Müdürlüğü İşletme Bakım Başmühendisliği ve DSİ Fethiye İşletme Bakım Başmühendisliği kontrolünde Eşen Çayı ikinci kısım taşkın koruma imalatında sağ ve sol sahilde ıslah çalışmaları devam ediyor. Sol sahilde 270 metre taşkın koruma imalatı sona ererken, sağ sahilde ise 700 metre taşkın koruma imalatı çalışmaları sürüyor. 
TAŞKIN RİSKİ AZALACAK 
DSİ Fethiye İşletme ve Bakım Başmühendisliği çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Muğla 213. Şube Müdürlüğü, Fethiye İşletme Bakım Başmühendisliği kontrollüğünde Eşen Çayı ikinci kısım taşkın koruma imalatında sağ sahil ve sol sahil olmak üzere ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Sağ sahilde bir iniş rampası bulunmakta olup şuanda da duvar imalatı devam etmektedir. Sol sahilde ıslah çalışmalarımız tamamlanmış durumdadır. Köprünün bitimine kadar sol sahilde 270 m taşkın koruma imalatı gerçekleştirildi. Sağ sahilde ise 700 m kadar imalatımız bulunmaktadır. Proje tamamlandığında Seydikemer İlçesinde Eşen çayı üzerinde yaşanabilecek olası taşkın riskleri azaltılmış olacaktır” denildi.
SEYDİKEMER’E YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR 
Projede emeği geçen başta DSİ 21. Aydın Bölge Müdürü Göktuğ İlter ve DSİ 213. Muğla Şube Müdürü Cem Çoban'a teşekkür eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “İlçemizde Eşen Çayı üzerinde ıslah çalışmaları devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Seydikemer'e, Devletimizin tüm kurumlarıyla yatırımlar devam ediyor. İnşallah bu çalışmayla da taşkın riski en aza indirilecek ve vatandaşlarımız mağdur olmayacak" diye konuştu.
 
 

Bakmadan Geçme