Ertoşi 'Wilma Elles'i Kitaptan Çıkarttım'

Oyuncu Wilma Elles ile Kül Tablası isimli kitabını yazan ancak kitabın çıkmasına günler kala Wilma Elles'in bazı bölümleri çıkartma isteği üzerine hemen hemen hepsini çıkartan Yazar Yiğit Caner Ertoşi hem dün yayınlanan kitabın hikayesini hem de Wilma Elles ile yaşadığı duygusal ilişkiyi ayrıca Şeyma Subaşı ile ilgili sosyal medyadaki tartışmayı FRT'den arkadaşımız Erdoğan Cankuş'a anlattı. 

  • 2196
Ertoşi 'Wilma Elles'i Kitaptan Çıkarttım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazar Yiğit Caner Ertoşi, Fethiye’ye yerleştiğini; bundan sonraki kitap projelerini Fethiye’de devam ettireceğini ifade ederek oluşturmayı planladığı ünlüler serisi ile ilgili olarak Tuğba Altıntop, Pasha, Feryal Gülmen, Nilay Dorse’nin yer aldığını; Yıldız Tilbe’yi yazmak istediğini söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde Wilma Elles ile Yiğit Caner Ertoşi kitap mı yazıyor şeklinde çıkan haberlerin ardından Wilma Elles’in kitabın gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını ifade eden haberlerde yer almıştı. Kül Tablası isimli kitap dün çıktı. Wilma Elles ile duygusal ilişki yani aşk yaşadığı da ileri sürülen Yazar Yiğit Caner Ertoşi ile konuştuk.
FETHİYE’YE YERLEŞTİ 
Ertoşi, Fethiye’ye yerleştiğini; bundan sonraki hayatını da Fethiye’de devam ettireceğini belirterek, “Fethiye kitap yazmak için muazzam bir yer. Fethiye’de evimde, odamda, bahçede yazabiliyorum. Manzarada insanın dikkati dağılıyor” dedi. Bugüne kadar 7 kitap olduğunu, Kül Tablası’nın dün çıktığını, ünlüler serisi yaptığını; birçok ünlü isimle yazmaya devam edeceklerini belirtti.
WİLMA ELLES’İ KİTAPTAN ÇIKARTTIM
 Ertoşi, “Wilma benim ikinci ünlü isim yazdığım kitap, ünlüler serimde… Birincisini Elif Akbaş ile yazmıştım. Wilma ile yazdığım Kül Tablası şöyle bir seyir aldı. Aslında problem yoktu. Sözleşmemizde kitabın çıkışına son 5 gün kala değişim yapamazsın diye bir madde var. Kitap 5 gün kala baskıya gidecekti. Şunu değiştirelim, bunu çıkaralım diye bir sürü problemler gündeme geldi. Benim Türkçem iyi değil, bunu bir daha baştan okumam lazım dedi. Ben de 300 sayfalık kitabı okurken, Türkçe olduğunu fark etmedin de sona gelince mi fark ettin dedim. Bunun verdiği reaksiyonla birbirimizi yoracağımızı anladım ve kendisini kitaptan çıkardım. Onun bölümlerini de çıkartıp, kendi bölümlerimi bastım” dedi. Ertoşi ‘Wilma rencide olmasın diye bunu kimseye söylemedik. Kül tablası ile ulusal basında haberler yapıldı. Bir yerde benim ismimi reklam olarak kullanıyorlar’ diye açıklama yapmış. Bunlar yalan haber diye konuşmuş, sözleşmemiz de vardı aslında. Bunun üzerine açıklama yapma ihtiyacı duydum. Bizim açıklama yapmamız gerekirken, Wilma’nın açıklaması biraz trajikomik olmuş. Kendisini kitaptan çıkarttıktan sonra neden böyle bir söylemde bulunuyorsun? 6 aydır çıkan haberlere neden ses etmedin? Bugün kitaptan çıkarılınca bu haberler yalandır diye yazmışsın. Biz de bunun yalan olmadığını, aslında kendisini çıkarttığımızdan dolayı böyle bir açıklama yapacağını hiç beklemezdim. Ona şunu soruyorum kendisi reklam amaçlı diyor ya. Kimin kitabını kim reklam yaptı? Sonuçta Mehmetçik Vakfına bu kitap üzerinden bağışta bulunacağını söylemişsin. Kimin kitabını kime bağış yaptın Mehmetçik başlığı senin reklam yapabileceğin kadar senin özünde düşük bir mertebe mi? Belki de kendisi buranın vatandaşı ama Alman asıllı olduğu için bu konuyu basit gördü bu kitaptan çıkartıldıktan sonra Mehmetçik Vakfına nasıl bir bağış açıklaması yapacaksın insanlar bunu merak eder ifadelerini kullandı. 
WİLMA ELLES İLE ARAMIZDA AŞK VARDI
Wilma Elles ile duygusal bir ilişki var mıydı sorusuna Yazar Yiğit Caner Ertoşi, “Zaten bu işe duygusal ilişkinin araya girmesi dejenere etti, gevşeklik kattı. Resmiyeti bozdu diyebiliriz. Aşk vardı ama bitmeyecek kadar bir aşk değilmiş gördüğünüz gibi. Bu aşk da bitti” dedi. (gülüyor) 


WİLMA ELLES İLE ARTIK OLMAZ
Wilma Elles arayıp yeniden bu projeyi yapalım dese hazır elinizde bölümlerde var, yapar mısınız şeklindeki soruya Ertoşi, “Yok iş arkadaşlığımız bitti. Hatta sosyal medyadan takibimizi bıraktık. Şöyle bir şey vardır. Denenmişin denenmişi gerçekten olmuyor. Daha kötü bir hale geliriz” dedi. Ertoşi ‘Hakında hayırlısı olsun onun için kötü bir şey demiyorum. Kendisi insan olarak gerçekten iyi ama ticari olarak başarıya giden bu yolda dengesizlik sezdim ve şartlara tabii kalmadığını sezdim kişiliği karakteri insanlığı hakkında bir şey diyemem ama iş konusunda biraz sorumsuz diyebilirim’ dedi. 
Kitap Wilma’nın istediği gibi çıksaydı beklenti ne olacaktı sorumuza yazar Ertoşi, “Kitabın tamamını ben yazıyordum. Sadece Wilma’nın ses kayıtlarını dinleyerek istediği bölümleri alıyordum. Onun her zaman yazmamı istediği bölüm vardı. Dünya vatandaşlığı, zaten orayı kaldırdım” ifadelerini kullandı. Ertoşi ‘Dünya vatandaşlığı görüşünü çok seviyorum. Ülke vatandaşlıklarının şirket olduğunu, bu şirketin parçası olmamız gerektiğini hepimizin dünya vatandaşı olduğumuzu söylüyordu. Bu bölüm çıktığı için üzüldüm. Bu bölümün olmasını isterdim’ dedi. Wilma Elles kitabı ilerde gelir mi? gerçekleşir mi? sorumuza Ertoşi ‘Olmaz, olmaz’ diye cevap verdi.
ŞEYMA SUBAŞI’NIN AVUKATI İLE UZLAŞTIK
Şeyma Subaşı ile ilgili olan diyalog sorumuza Ertoşi, “Hedefimize giderken karşılaştığımız bir durum. Şeyma Subaşı sanatçı mı nedir, ne yaptığını bilmem. Sözüm onlara Mustafa Kemal Atatürk dövmesi yazdırıp, bu ülkenin kültürlerine, ahlak yapısına, değerlerine erozyon sağlayıp; en büyük çabaları olan gözde fenomenler, şarkıcılar aslında benim sözüm onlara. Samimiyetsizliğe dikkat çekmek istedim. Şeyma Subaşı’nın avukatı ile uzlaşmaya vardık” dedi. Ertoşi ‘Ahlak evrenseldir, ahlak her yerde ahlaktır. Bunlara öncülük etmesi kültürümüzü zedelemesi beni üzen nokta. Hatta bugün bir söz paylaştım. Atatürk’ün gençliğe hitabesine bakın, gençliğin atasına hitabına bakın. Bunu dile getirmek istiyorum Şeyma Subaşı’nın avukatı aradı biz son bir kayıt yaptık ona karşı bir kinimizin olmadığını söyledik. Uzlaşmaya vardık. Onun hakkında kötü bir söylem de yoktu, bizim yaşantımıza zarar vermeden kendi yaşantınıza göre yaşayın. Ama herşeyi yapıp ‘Allah ile benim aramda’ demek olmaz dedi.
YERLİ YAZARLARA ÖZENMEDİM
Yazarlık hayal ettiğin bir şey miydi sorusuna Ertoşi, “Hiç aklımda olmayan bir başarı sınavımdı diyebiliriz. Doğruyu bulmak için yazarlık ile sınandım. Geçmişim yazarlığa çok aykırı” dedi. Ertoşi, ‘Geçmişte ahlak kayıpları olan insanlardan biriydim. Bu benim kendimden aldığım ‘intikam’ geçmiş için. Yazarlık ile sınava tutulmam ise insanların kendi geçmişine bak sözleriyle oldu. Bir çok iş deşifremi yaptım. Bu yüzden daha hümanist bakmam yazarlığın etkisiyle olmuştur. Son 3 yıldır yazmaktan dolayı arkadaşlarımı bile görmüyorum, doyuma ulaşmam lazım. Doyumum, hazzın kesinlikle gerçek başarının kendi içimizde olduğunu düşünüyorum. Bir başkasının başarısıyla bir yere kadar gidiyorsun, yol ayrımına geldiğinizde sönüyorsun’ dedi. Ertoşi, örnek aldığı yazarlar olarak yerli yazarların hiç birine imrenmediğini bunu kibirden değil, gerçek olarak söylediğini belirterek ‘Yerli yazarlara özenmedim. Genelde Balzac, Dostoyevski, Lacan okurum. Felsefe üzerine okumayı severim. Yerli son dönem popüler kültür yazarlarına baktığımızda hep Sevgi içimizde, Aşk içimizde,  Dünya çok güzel şeklinde. Ben bunlara tütsücü felsefecileri diyorum, ya da Mevlanacı. Onun bunun sözlerini toplayıp yazı yazıyorlar, zaten insanlar o sözleri biliyor. Ortaya böyle toplayıp, kitap meydana getirmek yazarlık değil. Kişisel gelişim kitapları öngörü ile yazılmaz. Kesinlikle deneyim lazım. Bu yüzden yerli yazar okumuyorum, kendilerini geliştirmek yerine sürekli tekrar yazmaya çalıştıkları için. Yabancı yazarları tavsiye ediyorum’ dedi.
BEN BİPOLARIM
Nasıl bir hayal dünyası içindesiniz? sorumuza yazar Ertoşi ‘İtiraf etmek gerekirse ben ‘Bipolarım’ bipolar olduğum için bir hayal dünyam var. Aynı zamanda resim de yapıyorum. Genelde hayal dünyamı kötünün üzerinden kurarak, alt yapıyı oluştururum. İyiliğe giden yolu hep kötülükten bulurum. İnsanlar bir şeyin iyi olduğunu filmlerde, yazılarında anlatır ya, ben kötülükten başlarım. Sonunda iyi, saf olanı bulurum. Aradaki iyilikler ona göre iyilik değildir. Hep kötü senaryolar, en kötüsünü hayal ederek yazmaya başlıyorum’ dedi. 
TEK DİK DURAN LİDER ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu güne kadar ABD’ye karşı tek dik duran, tek hayır diyen ve son olarak Barış Pınarı Harekatı’nda kesinlikle çizgisini bozmayan lider olduğunu ifade eden Yazar Yiğit Caner Ertoşi, “Recep Tayyip Erdoğan tek liderdir. Bu da bir gerçektir. Ben bugün Cumhurbaşkanımızı eleştirebilecek bir durumda olduğumu düşünmüyorum. Bugün baktığınızda Wilma Elle ile bir kitabı yönetemedik. O insan bütün bir ülkeyi, diğer ülkelerle bütün dünyayı yönetim içinde” diye konuştu. Ertoşi ‘ Çok merkezci bir insanım. Hiçbir partiye oy vermişliğim yok. Merkeze gelmek, tarafsız olmak için emek sarf ettim. Ama devlet liderlerimizin hangisi başta ise, hangisi zorda ise destek vermek için yanında olmak lazım. Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar. Şunu bunu yapma diye ahkam kesiyorlar. Bu işler böyle kolay değil. Onun yerinde olabilmek, aynı numara ayakkabıyı değil, bir numara küçüğünü giyebilmektir. Birini eleştirirken haddimize göre eleştirmek lazım. Ben Cumhurbaşkanımızı eleştirebilecek bir hadde sahip olduğumu düşünmüyorum’ dedi. 
ÜNLÜLERLE YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yeni kitap projeleri var mı? Hangi ünlülerle olacak sorusuna Ertoşi, “Tuğba Altıntop ile bir kitabımız var. Fethiye’nin yerli sanatçısı Pasha ile de var. Tuğba Altıntop ve Pasha ile bir projemiz olucak. Sadece soru kitabı. Kadınlara sorulmayan, erkeklere sorulmayan diye… Nilay Dorse ile Feryal Gülmen’in hayatını yazmak için konuştuk. Elif Akbaş ile yazdık. Şimal ile bir çocuk kitabı yazdık. Ünlüler serisi devam ediyor. Yıldız Tilbe’ye haber gönderdik, onunla yazmak istiyoruz. Daha birçok ünlü yıldız ile yazacağız. Yeşim Mutlu ile bir çocuk kitabına yeni başladık. Farklı farklı kişiye göre yazdığımız kitaplar var. Bunları Fethiye’de yazacağız. Bütün kitapların yazarlarıyla buluşturmaya çalışacağız. Algılarımızı yıkarak birbirimize daha da yaklaşacağız’ dedi.
BOŞ KAĞITLARA YAZABİLİRSİNİZ
Gençlere neler tavsiye edersiniz? sorumuza Ertoşi ‘Yazarlık bir meslek değil, bunun bir eğitimi, okulu yok. İçten gelen bir ilham bu yazarlık için para gereksiz bir bahanedir der Dance. Maddiyatla hiçbir alakası yok. Boş kağıtlara yazabilirsiniz. O kağıtlar ilerde bir kitap olabilir. İnsanlar psikolağa gideceklerine, kağıt alıp yazsınlar. Dışa vurum yapsınlar. İçlerinde biriktirmesinler. Bunun dışında bol bol kitap okusunlar, felsefe okusunlar. Aşkta bile felsefe vardır. Lacan ile başlamalarını öneririm. Dünya felsefesi Lakan üzerine kuruludur’ diye konuştu.

 
 

Bakmadan Geçme