Eroğlu, 2024 Belediye Başkan adayı

Fethiye'yi ve ülkemizi Amerika'da temsil eden Fethiye doğumlu Salih Eroğlu, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

  • 6569
Eroğlu, 2024 Belediye Başkan adayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de doğup büyüyen Salih Eroğlu yaşamını Amerika’da başarılı bir şekilde sürdürüyor. Bulduğu her fırsatta Fethiye ve ülkemizi Dünyaya tanıtan Salih Eroğlu, 2024 yılı Mart ayında yapılması beklenen Mahalli İdareler ve Yerel Seçimlerde Fethiye Belediye Başkan Adayı olacağını  açıkladı. Başkanlığına aday olacağını söyleyen Salih Eroğlu,’’ Hem geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatçi hem de şuan ki Başkan Alim Karaca'ya direk kendi ağzımdan Fethiyeli es, dost, akraba, hemşerilerimin toplumumuzun talebi doğrultusunda gelecek seçimlerde Fethiye Belediye Başkanı adayı olmayı düşündüğümü söyledim. Daha önce dediğim gibi kimseyle alıp veremediğim yok. Bütün Başkanların yaptıkları çalışmalar için bir Fethiye Sevdalısı olarak tekrardan teşekkür ediyorum. Belediyecilik bayrak yarısı, proje yönetimi ve ekip işidir. Fethiye'ye geldiğimde Fethiyelilerle istişare edip son kararımızı Fethiye'de açıklayacağız’’ dedi.
FETHİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAĞINI AÇIKLAYAN SALİH EROĞLU KİMDİR?
17 Nisan 1978’de Fethiye’de doğdu. İlkokulu Fethiye Yunus Nadi İlkokulunda bitirdi. Çocukluğu memleketinde geçti. Ortaokulu İzmir Amerikan Lisesi, Liseyi İzmir Türk Fen Lisesi ve Üniversiteyi İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde bitirdi. Amerika’nın en iyi üniversitelerinden Güney Kaliforniya Üniversitesinde İnşaat Fakültesinde Proje Yönetimi üzerine burslu Yüksek Lisans ve Master Eğitimini ustun basari ve dereceyle tamamladı. 11 sene Amerika’nın en büyük 20 inşaat firmasından bir tanesinde Proje Müdürü olarak çalıştı.. Son 9 senedir Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles (UCLA) Extension ve CAL Poly Üniversitesinde İnşaat Bölümünde Proje Yönetimi dersleri anlatıyor. Ayni zamanda devlet ve özel sektördeki Amerika’nın önemli firmaları ve kuruluşlarının inşaat projelerini yönetiyor. Projelerinde Türk Tasi ve Türk Mermerini kullanıyor.
Amerika’da zamanında Türk Öğrenci Derneği Başkanlığı, Amerika’da en iyi Asistan, Liderlik ödülü ve Amerika’nın da en aktif ve en etkili 40 Türk ödülünü  kazandı. Amerika’nın en önemli gazetesi Wall Street’e kapak olan tek Türk Salih Eroğlu, Amerika’da Türkiye Lobisi için aktif görev alıyor. Sözde Ermeni Soykırımına karşı Türkiye’nin savunucusu. Ayrıca, memleketi Fethiye’yi ve Fethiye sporu Amerika’da birçok aktivitede tanıtıyor. Amerika’daki başarılı Türk sporcularına da destek oluyor. Fethiye spor Kulübü ve Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesidir. Ayrıca  Eroğlu, yöremizdeki Fethiyeli genç sporcularımıza destek oluyor.
Her sene yazın Fethiye’de esnaf, es, dost, akraba ziyaretleri yapan Eroğlu memleketi ile iç içe yaşıyor. Türkiye’de birçok televizyon programına çıkan Eroğlu, Fethiye’mizi Amerika ve Türkiye’de ulusal kanallarda başarıyla temsil ediyor.

 

Bakmadan Geçme