Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'

İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Fethiye üretici(Cuma) pazarını ziyaret edip, üreticilerin sorunlarını dinledi. Üreticinin ve esnafın çok zor günlerden geçtiğini belirten Milletvekili Metin Ergun, 'Üretici perişan ve üretemeyecek durumda. Girdiler çok yüksek. Kimse gelecekten umutlu değil' dedi. 

  • 712
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun üretici pazarını ziyaret edip, üreticilerin sorunlarını dinledi. İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun beraberinde İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ve İyi Parti yönetim kurulu üyeleri Üretici(Cuma) Pazarı'nı ziyaret etti. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Ergun, üreticilerin zor durumda olduklarını belirtti. Tüm tezgâhları dolaşan ve hayırlı işler dileğinde bulunan İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, ülkenin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti. Pazar esnafından da sebze-meyve alışverişi yapan Milletvekili Metin Ergun gazetecilere yaptığı açıklamada, “Fethiye İlçe Başkanım Ali Fatih Çoban ve Fethiye Ziraat Odası Başkanımız Kenan Karayiğit ile birlikte Fethiye’de üretici pazarında esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Ziyaret esnasında, üretici ve halkımız ile sohbetlerimizde, herkes derdini ve tasasını anlattı. Hiç kimse geleceğinden umutlu değil. Herkes karamsar. Bu durum sadece Fethiye ilçemizde böyle değil. Ülkemizin her köşesinde, her kesim aynı düşünceden yana tereddütlü” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİNİN DERDİ İLE DERTLENİN
İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun “Üreticilerimiz, çok sıkıntılı günler geçiriyor ve zor şartlar altında. Ne yazık ki girdileri çok pahalı, ama kazancı çok düşük durumda... İlacı, gübresi ve mazotu ateş pahası olmuş durumda ve hiç kimse üreticiyi dikkate almıyor. Yani açıkçası üreticiyi sahiplenen hiç kimse yok. Ulaşabildikleri hiçbir nokta yok. Üretici perişan durumda ve üretemeyecek duruma geldi. Pandemi sürecinde herkes şunu çok iyi anladı. Tarım bir millet için, bir devlet için milli güvenlik meselesiymiş. Bunu çok iyi anladık. Tarımın kesinlikle ihmal edilmemesi gerekiyor. Onun için, hükümete Fethiye’den çağrıda bulunuyoruz. Çiftçinin derdi ile dertlenin. Biz İyi Parti olarak bunu sık sık dile getiriyoruz. Genel Başkanımızın dile getirmesiyle bazı meseleler, anlık olarak çözmeye çalıştılar. Özellikle patates vatandaşımızın elinde kalmıştı. İç Anadolu bölgesinde, vatandaşımızın elinde kalan patatesleri satın aldılar ve vatandaşımıza dağıttılar. Bunlar bu sene olması gereken şeyler. Ama gelecek açısından da çok, ciddi bir planlama gerekiyor.  Gittiğimiz her yer üreticilerimiz ile görüşüyoruz. Tüm üreticilerimiz sıkıntı içerisinde. İnşallah bu hafta bu konuyu meclise taşıyacağız” ifadelerinde bulundu.

ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE İNSANLIK AÇ KALIR
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, kendisini üretici pazarı ziyaretine davet etmelerine teşekkür ederek, “Üretici pazarımızda her hafta tezgâh kuran ve ekmeğinin peşinde olan, 780 tane üretici esnafımız var burada. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın dertlerini, taleplerini dinledikleri için ve beni de davet ettikleri için teşekkür ediyorum. Daha önce bazı milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız buraya gelerek, bize haber dahi vermiyorlar. Özellikle pandemi sürecinde şu konuyu çok iyi anladık. Üreticimiz, üretmediği zaman, her şey duruyor. Bu süreçte, betonla, asfaltla ve villayla karın doymadığını hepimiz anladık. Yani çiftçimiz üretemezse,  sadece ülkemiz değil tüm Dünya aç kalır. Bu anlamda üreten çiftçiye sahip çıkılmalı. Biz toplumumuzun her kesiminin kazanmasından yanayız. Hükümet yetkilileri, pandemi sürecinde her mesleğe paket sağladı. Ama ne yazık ki üreticiyi ve çiftçiyi hatırlayan bile yok. Sadece son zamanlarda kuraklıktan dolayı Ziraat bankası üreticilerin kredilerine erteleme yaptı. Erteleme de çözüm yolu değil. Zamanı gelince bu ödeme nasıl gerçekleşecek. Devletimizin üreticiye sahip çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.


 

Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'
Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'
Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'
Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'
Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'
Ergun, 'kimse geleceğinden umutlu değil'

Bakmadan Geçme