Ergun, 'Harekatın Başladığı Hedeflerden Uzaklaşmış Durumdayız'

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurulda güven tazeleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ergun, 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili soruya şöyle cevap verdi 'Harekatın başladığı hedeflerden uzaklaşmış durumdayız. Mutabakat metni sadece fiilen kontrol ettiğimiz alan ile ilgili. Ama harekat başladığında Fırat'ın doğusundan bütün Irak sınırına kadar olan bölge kapsam alanı içerisindeydi. Şu anda buradan vazgeçilmiş görünüyor. Görüntü bu… Bunun sebebini de açıklamak durumundalar' dedi.

  • 1172
Ergun, 'Harekatın Başladığı Hedeflerden Uzaklaşmış Durumdayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurulda güven tazeleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Koray Hayvacı, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı ziyaret sohbet havasında geçti. 

Ziyaret için teşekkür eden TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, “Geçen hafta bizim bölge seçimimiz vardı. Bugün yapılacak İstanbul seçimleri ile kongrelerimizi tamamlıyoruz. Vekilimiz ve İyi Parti heyeti turizme sahip çıktıklarını ve arkasında durduklarını gösterdiler. Temsil kurulu olarak kendilerinden istek ve taleplerimiz olacak. Bu konuda da istişarelerde bulunacağız” dedi. 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, “Başkanımıza tekrar seçildiği için hayırlı olsun ziyaretine geldik. Bazı konularda istişarelerde bulunacağız. Thomas Cook’un iflas etmesinin ardından turizmin genel durumu hakkında görüş alışverişi yapacağız” ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ İÇİN GÜVENLİ BÖLGE TÜM SURİYE TOPRAKLARIDIR
Ülke gündemi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Ergun, “Suriye’de yapılan Barış Pınarı Harekatı ve heyetlerin görüşmeleri sonucunda gelen 120 saatlik sürecin büyük bir bölümü tamamlandı. Çok zorlu bir coğrafyada bulunuyoruz. Maceraya gerek yok, çok akılcı politikalar üretmek lazım. Ortadoğu hep dikkatli olunması gereken bir bölgedir. Hükümetimizin bu yönde aldığı kararları yakından takip ediyoruz ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Harekatın başladığı hedeflerden uzaklaşmış durumdayız. Mutabakat metni sadece fiilen kontrol ettiğimiz alan ile ilgili. Ama harekat başladığında Fırat’ın doğusundan bütün Irak sınırına kadar olan bölge kapsam alanı içerisindeydi. Şu anda buradan vazgeçilmiş görünüyor. Görüntü bu… Bunun sebebini de açıklamak durumundalar. Teröristlerin elindeki ağır silahların alınacağı ifade ediliyor. Bunu kim ya da kimler yapacak? Bununla ilgili muğlak bir şeyler var. İktidarın burada 30 Ekim’deki Cenevre Görüşmesini çok iyi takip etmesi gerekiyor. Irak’ın toprak bütünlüğüne halel getirecek hususlara dikkat etmek lazım. Aynı zamanda Rusya ile de bir anlaşma yapmak zorundayız. Fırat’ın doğusunda kapsam alanı dışına kalan yerler ve Afrin ile ilgili Rusya ile anlaşmak durumundayız. Eninde sonunda Suriye rejimi ile bir anlaşma sağlanması gerekir diye düşünüyoruz. İyi Parti açısından güvenli bölge bütün Suriye topraklarıdır. Suriye’nin bütün toprakları sadece Suriye için değil Türkiye içinde güvenli bölge haline getirilmesi lazım. Bunun da Suriye yönetimi ile anlaşılarak yapılmalıdır diye düşünüyoruz” dedi. 


 

Bakmadan Geçme