Ercan, yöresel ürün çadırlarını yeniden görmek bizi üzmüştür

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan yöresel gıda çadırlarına tepki göstererek, 'Bu hem zor durumda olan esnafımızı daha da zora düşürmek hem de bu pandemi döneminde büyük risk' dedi. 

  • 846
Ercan, yöresel ürün çadırlarını yeniden görmek bizi üzmüştür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan Menteşe’de kurulan yöresel ürün çadırlarına tepki gösterdi. Başkan Ercan, “Yaptığımız tüm uyarılara ve çağrılara rağmen merkez ilçemizde yöresel ürün çadırlarını yeniden görmek üyelerimiz adına bizleri son derece üzmüştür. Bir yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz pandemi nedeniyle işletmelerimiz oldukça zor durumdadır. Onlar hayatta kalma mücadelesi verirken, dışarıdan ilimize gelen ve satış amaçlı düzenlenen etkinlikler kabul edilemez. Ayrıca bu çadır düzeni yine içinde bulunduğumuz süreç göz önünde bulundurulduğunda son derece risklidir. Hem üyemizin mücadelesini hem vatandaşımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Gıda denetimi özellikle böyle bir dönemde halk sağlığı açısından çok hassas bir konudur." dedi. 

"Bu karardan geri dönülmelidir" 

Başkan Ercan açıklamasının devamında şu ifadelere değindi, "Ülkenin farklı yerlerinden Muğla’ya gelen satıcıların gıdalarının hazırlanma, pişirilme ve satılma koşulları şüphe uyandırıcıdır. Denetlenebilmeleri de mümkün olmayacaktır. Ayrıca, stantları başında konaklamalarını nasıl sağladıkları hijyen açısından da soru işareti oluşturmaktadır. İşletmelerimiz, esnafımız, pazarcımız sıkı talimatlara uymak zorundayken, çadır alanlarında yapılan hijyenden uzak çalışmalar büyük bir hatanın ürünüdür. Bu yanlıştan ivedilikle dönülmesi gerektiğini hatırlatır, gereğini ilgili makamların vicdanına, kamuoyunun bilgisine sunarız."
 

Bakmadan Geçme