Ercan Torunoğulları ''Avrupalı, Avrupa'da Tatil Yapmaya Yöneliyor''

Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği ikinci başkanı Ercan Torunoğulları, Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede, 'Avrupalı Türkiye'de değil de Avrupa'da tatil yapmaya yöneliyor. Yunanistan bile Türkiye'ye sınırını açmadı. Hollanda gazetesinde okuduğum haberde Hollanda, Hollandalıların tatile gitmesi için belli bölgeler yayınladı. Türkiye, kırmızı bölge ilan edilmiş. Tatile kesinlikle gitmeyin deniliyor' ifadelerini kullandı.

  • 5566
Ercan Torunoğulları ''Avrupalı, Avrupa'da Tatil Yapmaya Yöneliyor''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği ikinci başkanı Ercan Torunoğulları, 2020 turizm sezonunun covid-19 süreci nedeniyle belirsizlik içinde olduğunu vurguladı. Torunoğulları; “Bizim burada en önemli pazarlarımızdan biri Rusya, İngiltere ve Avrupa pazarı. Maalesef Rusya’da vakalar her gün gittikçe artıyor ve ne zaman tam açılacağı konusunda bir belirsizlik var. Aynı şekilde İngiltere’de de vakalar gittikçe artıyor ve oradaki İngilizler bizim buradaki gibi dikkatli değil, çok rahat. Avrupa Birliği’nde en büyük pazarımız Almanya pazarı. Almanya, Avrupa Birliği’nde de çok önemli bir ülke. Avrupa Birliği içinde çok önemli turizm destinasyonları var. İspanya, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan gibi. Avrupa maalesef içeride turizm yapmayı teşvik ediyor. Çünkü bu ekonomik krizde paranın da içeride kalmasını istiyor. Avrupa’da Hırvatistan örneğini verirsek, Hırvatistan yaklaşık 9-10 milyon nüfusa sahip bir ülke. Yaklaşık 30-35 milyon turist çekiyor. Şimdi orada da en büyük yatırımcılar Almanlarla Avusturyalılar. İspanya’da çok ciddi şekilde oteller var. Birçoğu da Avrupalı şirketlerin sahip olduğu oteller. Açıkçası şu an Avrupalı, Türkiye’de değil de Avrupa’da tatil yapmaya yöneliyor. Kendi içerisinde tatil yapalım, kendi içerisinde para kazanalım düşüncesinde” dedi.
“TÜRKİYE KIRMIZI BÖLGE İLAN EDİLMİŞ”
Pek çok Avrupa ülkelerinin Türkiye ile olan sınırlarını açmadıklarına dikkat çeken Torunoğulları; “Yunanistan bile Türkiye’ye sınırını açmadı. Bugün Hollanda gazetesinde okuduğum haberde Hollanda, Hollandalılar’ın tatile gitmesi için belli bölgeler yayınladı. Örneğin yeşil bölge, kesinlikle tatile gidebilirsiniz herhangi bir sıkıntı yok: İtalya. Sarı bölge: Almanya, tatile gidebilirsiniz ama şunlara dikkat etmelisiniz. Turuncu bölge: İspanya, Fransa tatile gidebilirsiniz ama maske takacaksınız, sosyal mesafeye dikkat edeceksiniz. Türkiye, kırmızı bölge ilan edilmiş. Tatile kesinlikle gitmeyin deniliyor. Veya Türkiye’ye tatile gelecek Hollandalılar, dönüşte 14 gün karantinaya girecek. Bakanlığımızın olsun, Avrupa’daki sosyal STK’lar olsun ciddi anlamda Hollanda’yla görüşme içindeler. Baskı yapacaklar Hollanda, Almanya ve Avrupa Birliği. Ama belli ki Avrupa Birliği bu işi kendi içinde çözecek. Bize kapılarını açsa da ne kadar turist gelebilecek. Ben ümidimi kaybetmek istemiyorum, sonuçta Fethiye’de, Türkiye’de turizm işini yapıyoruz, hepimiz otelciyiz ama gerçekçi olmak lazım. Bu sene para kazanmayı da geçtim ama bu sene turizm çok zor görünüyor. Biz bu sene daha çok en az zararla nasıl kapatırız ve gelecek yılı nasıl kurtarırız ona odaklanmak lazım. Yani bunu da atlatırız. Bu sadece bizle alakalı değil, tüm dünyanın yaşadığı bir sıkıntı. Önemli olan biz şu an bunu en sağlıklı bir şekilde ve en az zararla nasıl kapatırız onun hesabını yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
TATİL KREDİSİ OLUMLU KARŞILANDI
Devletin kamu bankaları aracıyla uyguladığı tatil kredisini de değerlendiren Torunoğulları, “Bence güzel bir imkan oldu. İnsanlar sonuçta evlerinde sıkıldılar. Bazı vatandaşlarımız tatile çıkmak zorunda ama ekonomileri uygun değil. Bu anlamda güzel bir proje oldu. Çünkü işin bir de psikolojik kısmı var. Tüm gün evde oturup kendi kendini yemek başka bir de gidip Akdeniz’de kendimi denize atayım demek başka. Bence bir avantaj olacak. Fakat bunda insanlarda ister istemez otele gideyim mi gitmeyeyim mi çelişkisine girecek. Şu an insanlar birbirine el vermekten korkuyor. Sosyal mesafeyi bir şekilde koruyor. Covid-19 bitse bile psikolojik kısmını atlatmak için zamana ihtiyaç olacak. Türk vatandaşların oteli tercih etmelerinde psikolojik kısmını da atlatmaları lazım. Yani Ağustos’ta açılsa bile, her şey güzel olsa bile eski rakamları yakalamak mümkün değil” diye konuştu. 
 

Yorumlar 1
Mustafa 06 Haziran 2020 00:47

Bugünkü THY uçuşları türkiyeye iptal edildi. Nedeni belli değil. İngilizlerin birçoğu tatilini bizim yaşadığımız İngilterenin güney sahillerinde yapıyor an itibariyle. Kimse yurtdışına çıkmak istemiyor 14 geri dönüş karantinası yüzünden. Saçma sapan bir siyaset tarzı var ingiltere'de an itibariyle. Üstelik türkiye'deki otel ve restorant fiyatlarının faiş miktarlarda olması ingilizlerin Türkiyede tatil yapması ihtiyacının en son tercihi olması durumunu oluşturuyor.

Bakmadan Geçme