Erbay, 'Sandras Dağı yarınlara miras kalacak'

Sandras Dağı'ndaki maden arama sahasının genişletilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 'Sandras Dağı, bölgenin temiz su deposudur. Yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı suların kaynağının kurutulmasına müsaade etmemiz mümkün değildir.' dedi.

  • 751
Erbay, 'Sandras Dağı yarınlara miras kalacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sandras Dağı’ndaki maden sahasının genişletilmesini TBMM Genel Kurul gündemine taşıyan CHP’li Erbay, “Ne olursa olsun Sandras Dağı’nı koruyacağız. Her platformda gündeme getireceğiz. Buradaki doğa katliamına izin vermeyeceğiz.” dedi.
Erbay, Sandras Dağı’nın bölgenin en önemli temiz su kaynağı olduğunu, maden sahalarının yeraltı ve yer üstü su kaynaklarını yok ettiğini söyledi.
Sandras Dağı'nda 12 tane arama ve işletme maden ruhsatı olduğunu ifade eden Erbay, Sandras’ın he geçen gün madenlere teslim edildiğini belirterek şunları söyledi;
Bölgenin en önemli su kaynağı 
Muğla'mızın cennet köşelerinden Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçeleri ile Muğla ve Denizli illerimizin bir kısmının su kaynağı olan Sandras Dağı, bölgenin temiz su deposudur. Otmanlar, Karaçam, Sazak, Çayhisar, Akköprü, Beyobası, Pınar, Kavakarası, Köyceğiz, Zeytinalanı, Yangı, Ağla, Çalca mahalleleri doğrudan bu kaynaktan sularını almaktadır. Maden sahasının genişletilmesi buralarda yaşayan binerce hemşerilerimizin temiz sudan mahrum kalmalarına neden olacaktır. 
33 bin ağaç kesilecek
Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi Gökçeova Göleti üzerinde çalışma yapmakta olan bir maden şirketi bu sahayı daha da genişletmek istemektedir. Bu genişleme için toplamda 33 bin ağaç kesilecek, 11 ton patlayıcı kullanılacaktır. Bu çalışma, doğal yapıya ve ekosisteme büyük zarar verecektir.
Madene değil doğa tahribatına karşıyız
Tabii ki maden çıkarılacak ve işlenecektir ama bölgeyi yok edecek bu aşırı çalışmalar kabul edilemez. Yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı suların kaynağının kurutulmasına müsaade etmemiz mümkün değildir. Sandras Dağı acilen koruma bölgesi ilan edilmelidir.
Muğla’da başlatılan bu talan ve yağma artık yeter. Muğla halkını, doğal güzelliklerini, ormanlarını, su kaynaklarını, kıyılarını rahat bırakın. Sandras Dağı’nın talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Artık yeter! Ellerinizi Muğlamızın eşsiz doğasından çekin.

 

Bakmadan Geçme