Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundular 

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Türkiye Cumhuriyeti kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek suçundan suç duyurusunda bulundu.

  • 1437
Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundular 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Türkiye Cumhuriyeti kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek suçundan suç duyurusunda bulundu.

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten ADD Fethiye Şube Başkanı Nursel Türetken, “24 Temmuz Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Bu tarihte genel merkezimiz ve tüm şubelerimiz Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak, saygımızı ifade etmek için bir tören düzenledik. Valiliğimizin aldığı karar neticesinde elimiz boş bir şekilde dönmek zorunda kaldık. Bu davranış Türkiye Cumhuriyeti için Lozan’ı reddetmektir, Sevr’i kabul etmektir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Aynı gün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Ayasofya Camii’ndeki hutbesindeki ifadeler hutbe bizim için çok yanlıştır. Bunun için tüm yurtta şubelerimiz olarak Savcılıklara suç duyurusu dilekçemizi sunduk” dedi. 

Ayasofya’nın ibadete açılma töreni, siyasete açılmasına dönüştüğünü vurgulayan ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Murat Topçu, “Türkiye genelinde 346 şubemizle Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümünü kutlamak üzere hazırlıklarımız olmuştu. Hem Atamıza saygımızı sunmak hem de Lozan’ın önemini, Cumhuriyet kazanımlarını ve tam bağımsız Türkiye’nin ortaya çıkmasındaki önemini anlatmak için gerçekleştireceğimiz program için tüm müracaatlarımızı yapmamıza rağmen engellemelerle karşılaştık. Atatürkçü düşünce toplum genelinde engellenmeye, ötekileştirilmeye ve hakkında kötü bir intiba yaratılmaya çalışılıyor. Ayasofya’nın ibadete açılma töreni, siyasete açılmasına dönüşmüştür. Bizi ilgilendiren lanet ve nefret söylemleridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim yegane liderimizdir. Ayasofya’nın 1934 yılında müzeye dönüşmesinde imzası bulunan Mustafa Kemal Atatürk, o günün şartlarında Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesini uygun bulmuştur. Suç duyurumuzun nedeni kuruluşunda Atatürk’ün imzası bulunurken, Diyanet İşleri Başkanı’nın orayı müzeye dönüştürenlere lanet okumasıyla ilgilidir. Kendisini bir an önce istifaya davet ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tüm vatandaşlara eşit değerlerde, tüm düşünce yapısındaki insanların ibadet etmesini sağlamaktır. Ali Erbaş o kurumun başına yakışmamaktadır. Laik Cumhuriyeti, şeriata devşirmek isteyenlere ve hilafet yanlılarının karşısındayız” diye konuştu. 

  
 

Bakmadan Geçme