Enginyurt, Türkiye gündemini değerlendirdi

Demokrat Parti Seydikemer İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Fethiye'ye gelen DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Chp'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya nezaket ziyaretinde bulundu. DP İl ve İlçe teşkilatı üyeleriyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın makamında samimi bir sohbet gerçekleştiren DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye gündemini değerlendirdi. Sohbet esnasında Enginyurt, 'Demokrat Parti, Türkiye'de Yargıtay kayıtlarına göre 432 bin 132 üyesiyle Türkiye'nin 4. partisidir. Asla tabela partisi olmamıştır, olmaz, olması mümkün değildir' ifadelerini kullandı. 

  • 1645
Enginyurt, Türkiye gündemini değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DELİ DUMRUL GİBİ
Dp Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt “Mhp’de siyaset yaparken ben de Moskova’ya gittiğimde ilk gittiğim yer Nazım Hikmet’in mezarıydı. Rahmetli Ecevit’le aynı dönem milletvekilliği yaptım. Rahmetli Ecevit’e hakkını helal et dedim. Seni tanıyamamışız, anlayamamışız, hep ön yargılı yaklaşmışız dedim. Sen haram yerimeyen, milletin hak ve hukukunu savunan bir devlet adamı olarak hakkını helal et dedim. Eğer Türkiye’de milliyetçiler, ülkücüler bir yerde kadrolaşabildiyse; müsteşar, genel müdür, bürokrat olduysa Demirel sayesindedir. Onlar farklı bir siyaset ekolüydü. Türkiye bu siyaseti şimdi terk etti. Türkiye’de siyasetin dili çok bozuldu. Türkiye’de siyaset ayrıştıran, ötekileştiren bir nefret diline dönüştü. Bu nefret dili de toplumu yüzde 50 – 50 böldü. Artık birbirimize karşı o kadar acımasızız ki, o kadar kindar davranıyoruz ki, kırmızı ışıkta bile birbirimizi dövebiliyoruz. Zerafet ehli siyaseti terk ettik. Chp’nin özellikle 1946 yılına kadar yaptıklarını ve Demokrat Partililerin yaptıklarını, 19 yıldır sata sata bitiremediler. Hükümeti bugün dinlerseniz çok şey yaptım diyor. Yaptın, Göcek Tüneli yaptın Deli Dumrul gibi. Girerken 11 TL, çıkarken 11 TL. altı üstü 800 metre. Günde 5 defa gitmek zorunda kalan bir turizmci, toplam 110 TL verecek. Kazancı yok ki 110 TL günde. Eskiden Deli Dumrul vardır. Geçenden geçmeyenden 5 akçe alıyormuş köprüden. Biz görmediğimiz köprüye para veriyoruz. Yavuz Sultan Selim köprüsünü Fethiyeliler gördü mü?” ifadelerini kullandı.
ORAYI KARIŞTIRMA DİYORLAR
Milletvekili Enginyurt “Chp’liler, Demokrat partililer, İyi Partililer, Saadet Partililer, bu ülkeyi sizden az mı seviyor? Başkanın odasında Türk bayrağı var, Atatürk en baş köşede. Fethiye’de 15 Temmuz gecesi Chp’lisi, DP’lisi, İyi Partilisi hepimiz sokaklara döküldük. O gün sayın cumhurbaşkanı birlik, beraberiz diyordu, şimdi bakıyorsun hain, namussuz, terbiyesiz diyor. Siz Habur’da Pkk’yla çadır mahkemesi kurarken problem yok. Siz yol geçen hanına çevirirken problem yok. Siz karakol komutanına valiniz bırakın geçsinler derken problem yok. Siz Kandil’dekinin küçük radyosu var, o katile 110 ekran tv gönderdik deyip gururla anlatırken problem yok. Siz Pervin Buldan’ı Kandil’e gönderip mektup gönderip getirtirken problem yok. Chp’nin, Demokrat Parti’nin Hdp ile bir ittifakı yok. Siz ısrarla diyorsunuz ki hainsiniz, bir aradasınız. Chp, Hdp ile nerede ittifak yaptı? 24 Haziran 2018, Chp’nin cumhurbaşkanı adayının adı Muarem İnce, İyi Parti’nin adayı Meral Akşener, Saadet Partisi’nin Temel Karamollaoğlu, Hdp’nin adayı Selahattin Demirtaş. B nasıl ittifak, herkes cumhurbaşkanı adayını çıkartmış. Bir ittifak var Mhp ile Ak Parti’de var. Pkk ile görüşürse hükümet görüşebilir problem yok. Ama başkaları adalet, demokrasi, hukuk dediği zaman sen Hdp’cisin, sen Pkklısın. Demek ki Türkiye’de bir ortaklık varsa bu Abdullah Öcalan, Osman Öcalan ile Ak Parti arasındadır. Fethiye’yi Alim Başkan yönetiyor da Fethiye’de Hdp aldı başını gitti, teröristler dağlarda mı geziyor? Yani bunları desteklemiyorsanız her şeyi olabiliyorsunuz. Ne istedi de vermedik diyen bunlar, kızıyorlar, bizi Fetöcü yapıyorlar. Siz beslediniz, siz büyüttünüz diyorsun, “olsun, orayı karıştırma” diyorlar. Dolayısıyla Allah yardımcımız olsun” dedi.
BİZ TÜRKİYE’NİN 4. PARTİSİYİZ
Milletvekili Enginyurt “Demokrat Parti, Türkiye’de Yargıtay kayıtlarına göre 432 bin 132 üyesiyle Türkiye’nin 4. partisidir. Asla tabela partisi olmamıştır, olmaz, olması mümkün değildir. 75 yıllık Türkiye’nin en köklü siyasi partisidir. Köprüler, barajlar, fabrikalar yapmış bir partidir. Hükümet bunları satarak bitirememiştir. Kendi adıma söyleyeyim, benim Chp’de çok değer verdiğim güzel insanlar var. Ben korona olup 14 gün hastanede yattığımda ilk gün beni arayan sayın Kılıçdaroğlu’ydu. Ben hep şunu söylerim; Kemal bey Türkiye’de siyasetin dilini değiştirdi. Kemal bey, başörtülüyle Chp’yi buluşturdu. Mhp’liyle Chp’yi buluşturdu” dedi. 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da hoş geldiniz diyerek “Rahmetli Süleyman Demirel’in çok desteklerini gördük. 81 vilayetin her yerinde rahmetli Demirel’in bir eseri vardır. Eşi vefat ettiğinde de cenazesine Isparta’ya gitmiştik. Ailemle her Isparta’ya gittiğimde rahmetli Demirel’in mezarını ziyaret ederim” şeklinde konuştu.


 

Bakmadan Geçme