Engin, 'Olası bir duruma karşı eğitimleri sıklaştırdık'
AKUT Fethiye ekibi olası depreme hazırlık amaçlı eğitimlerine devam ediyor. Fethiye Belediyesi Meclisi toplantı salonunda teorik olarak başlayan ardından Salıpazarı meydanında sapancı eğitiminin uygulamalı eğitimi ile son buldu. Eğitime Bodrum Akut, Marmaris Akut ve Fethiye Akut olarak 3 ekipten 13 kişi katılım sağladı.
BU BİZİM SEKTÖREL EĞİTİMLERİMİZDEN BİRİ
Verilen eğitimin sektörel eğitimlerden sadece birisi olduğunu belirten Akut Bodrum Operasyon Lideri Hakan Odal, “Burada ki amacımız afet zamanı özellikle depremlerde meydana gelen çöküntüleri düzenli bir şekilde alandan bertaraf etmek için vinç yardımıyla bunun eğitimini alıyoruz. Amaç bunu bilinçli yapabilmek. Akutun kendi iç eğitimlerinden birisidir bu. Şu an 13 tane katılımcı var. Marmaris, Fethiye ve Bodrum’dan gelen arkadaşlarımız var. Bu bizim sektörel eğitimlerimizden biri. Burada aldığımız eğitim sonucu sapancı ve operatörlük eğitimi, araç kullanım haricinde işaretleyici operatörlük eğitimi alıyorlar. Bunu deprem alanında enkazda kullanacak arkadaşlar bilinçli olarak hareket etsinler diye geldik. Kişi sayısı 13 ama bunu arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorsunuz ileride karşılaşabileceğimiz afetler daha da büyük olabileceği için mümkün olduğu kadar eğitimlerimizi geliştiriyoruz bu şekilde. Bizlere yardımcı olan Fethiye Belediyesi’ne ve İş güvenliği uzmanı Burak hocamıza ayrıca destek veren Bilginç vinç ve ATT sağlık gruplarına yardımları için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
AFET BÖLGESİNDE OLASI DURUMLARA KARŞI BU EĞİTİMLERİ YAPIYORUZ
Afet bölgesinde bir kaza olmaması için böyle bir eğitimi ve bunun belgelendirilmesini uygun gördüklerinin altını çizen İnşaat mühendisi iş güvenliği uzmanı ve kaldırma operasyonları yöneticisi Burak Çatakoğlu, “İnşaat mühendisi iş güvenliği uzmanı ve kaldırma operasyonları yöneticisiyim. Eğitimde temel amacımız herhangi bir operasyonda enkaz kaldırmada veya bir olaya müdahale etmede ekibimizin kaldırma operasyonunu sağlıklı ve güvenli yürütmesi. Hem kendi güvenliğini sağlayarak iş yapması hem de çevresel güvenliği sağlaması amacıyla böyle bir eğitim organize ettik. Çünkü enkaz alanında ağır yükler kaldırılıyor ve kalabalık içinde tahliye ediliyor. O esnada bir kaza olmaması için biz de böyle bir eğitimi ve bunun belgelendirilmesini uygun gördük. Bizim temel amacımız eğittiğimiz insanları doğru bir kaldırma operasyonu yöneterek sahada hiç kimseye zarar vermeden ve herhangi bir kaza yaşamadan alanda güvenli olarak kesilen biçilen parçalanan çelik parçalarını dışarıya tahliye edilmesini sağlamak” dedi.
EĞİTİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRDIK
Olası bir afette müdahale edebilmek için eğitimleri sıklaştırdıklarına değinen Akut Fethiye ekibi lider yardımcısı ve insan kaynakları sorumlusu Murat Engin, “AFAD’ın depreme müdahale esnasında derneklerden istediği bir akreditasyon var. Onu sağlamak için ekiplerimiz, Bodrum, Fethiye ve Marmaris ekibi bugün burada sapancı eğitimi alacaklar. Afet anında müdahale yapmak için eğitimlerimizi sıklaştırdık. Gayretlerimizi bu iş üzerinde yoğunlaştırdık. Kısa sürede eğitimlerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Şu anda 3 ekip ve toplam 13 kişi katılımcı. Eğitmenimiz İstanbul’dan geliyor. Lisansımızı tamamladıktan sonra sertifikalarımızı verecek” ifadelerini kullandı.