Engelli Vatandaşların Maaşları Kesildi

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi, 72 şube başkanı ile telekonferans üzerinden görüştü. Yapılan etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca da yer aldı…  

  • 1540
Engelli Vatandaşların Maaşları Kesildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

Olağanüstü gerçekleşen toplantıda, emekli engellilerin sürekli olan mevcut raporlarının iptal edilerek; SGK tarafından yeni rapor istenmesi ele alındı. Kovid-19 salgını nedeniyle heyet toplantılarının yapılamamasının, engellileri olumsuz etkilediği kaydedildi. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz açıklamasında birçok engellinin sürekli raporlarının iptal edilmesi ile mağdur olduklarını söyledi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “3 ay içinde engelli raporunu alıp, yeniden ibraz edeceksiniz. İbraz etmediğiniz takdirde emekli maaşınız kesilecek. Bunun yanında almış olduğunuz maaşlar yüzde 50 veya fazlası faiz ile geri alınacağı belirtiliyor. 
Salgın dolayısıyla engelli raporlarının Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılıyor. Ancak sonrasında engelleri sürekli olsa da yine rapor alınması gerekecek. Yoksa emekli maaşının ve yardımların kesilmesi söz konusu… Engellilerin rapor için hastaneye başvurularında ancak 3 veya 6 ay arasında sıra geliyor. Hareketlerimiz kısıtlı olduğu halde günlerce hastaneye gidip gelmek zorunda kalıyoruz. SGK 3 ay süre tanıyor ama tetkikler haftalar alıyor. Randevu bulabilmek de çok zor. Şimdi bir de korona virüsü salgını sürecindeyiz. Heyet toplanamadığı için bazı engelli arkadaşlarımızın maaşları kesildi. Şimdi evlerinde zor bir yaşam mücadelesi vermeye başladı” dedi.

Bakmadan Geçme