ENGELLİ SPORCULARA DESTEK İSTEDİLER

Azmiyle Çalışma Aşkıyla 3 yıldır yapmış olduğu sporda hızla yükselen engelli sporcu Ali Akbey Trabzon'da düzenlenen İnternational Parpali Cup yarışmasına katıldı.

  • 642
ENGELLİ SPORCULARA DESTEK İSTEDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye şubesi  üyesi engelli sporcumuz Ali Akbey; 25 ve 30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Tekerlekli Sandalye Tenis turnuvasında ilçemizi ve ilimizi temsil etti.  Ali Akbey; Uluslar arası müsabakalarda başarılı bir mücadele ederek iyi bir derece aldı.

Ali Akbey “Benim 15 yıllık spor hayatım var. Bir kaç branşta bir çok başarılar elde ettim. Şimdi de tekerlekli sandalye kort tenisi oynuyorum. Hocam Volkan Koyuncu ile yaklaşık 3 yıldır bu spor branşında yoğun bir tempoda çalışmaktayız. Bu emeklerimizin ve çalışmalarımızın karşılığı olarak turnuva öncesi  Samsun’da düzenlenen Milli takım kampına davet edildik.  Tekerlekli Sandalye kort tenisindeki dünyanın en iyi oyuncuları ülkemize geldi. Yrabzon’da düzenlenen İnternational Parpali Cup turnuvasına davet edildim. Yaklaşık 20 ülkeden 60 düzeyinde elit oyuncuların katıldığı 14 bin  dolar ödüllü turnuvada; hem ülkemi hem de Fethiye’yi temsil ettim. Yine uluslar arası takviminde yer alan Ekim ayında düzenlenecek olan uluslar arası yarışmalara katılacağım. İmkan ve destek verildiği takdirde iyi bir başarı elde edeceğime inanıyorum” dedi. Engelli sporcu Ali Akbey’in   Tenis antrenörü Volkan Koyuncu’da  açıklamasında “Biz Sporcumuz Ali Akbey ile  3 yıldır düzenli bir şekilde çalışmaktayız. Oyuncumuz  iyi bir düzeye geldi. Milli takıma girdi ve uluslar arası turnuvalara davet ediliyoruz.  Yoğun bir  tempoda sıkı ve  güzel bir çalışma ve hazırlık periyotu geçirdik. Ben yakın zamanda çok daha mesafeler kat edeceğimizi düşünüyorum. Lakin her sporda olduğu gibi bizimde desteğe ihtiyacımız var. Sporcumuzun Sandalye kort tenisi sporu çok zor olan bir branş ve çok çalışmak emek sarf etmek gerektiriyor. Aynı zamanda masrafı da oluyor. Yurt içi ve yurt dışı uluslar arası ve ülkemizdeki müsabakalarda boy gösterebilmemiz belli bir bütçe oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca’da açıklamasında “Ali Akbey bizim derneğimizi temsil eden bir arkadaşımız ve aynı zamanda sporcumuzdur. Kendisini tanıdığımdan beri çalışmalarını yakından takip ediyorum; hocası ve kendisi bu spora gönül vermiş, harika bir ekip olmuşla. Bu çalışma temposu spor aşkı inanıyorum ki dünya çapında ses getirecektir. Bizler fiziki olarak Engelli olabiliriz ama bizlere imkan olanak zaman ayrıldığında neleri başara bileceğimizi daima göstermişizdir. Buna Örnek Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuzdur. Bu federasyon Türkiye’mizi uluslar arasında en fazla başarı kazanmış adeta madalya fabrikasıdır. 18 spor branşının hemen hemen her branşında altın madalyaları olan ülkemizin göz bebeğidir. Bunları dedikten sonra Fethiye’mizde TSD Fethiye şubesi  olarak bir çok güzel işler yaptık başardık ve birlikte çok daha güzel işler yapıp toplumu engellisi ve sağlamı ile tek  bir vücut yapmaya çalışıyoruz. Bize verilen hiç bir destek boşa gitmiyor. Hem dernek faaliyetleriz,  hem spor faaliyetlerimizde amacımız; en iyiye en güzele ulaşmak topluma bir değer artı katmaktır. Tekerlekli sandalye sporunda Fethiye’mizi temsil etmek için Trabzon ilinde düzenlenen  uluslar arası turnuvada iyi derece aldığı için Ali Akbey’i  tebrik ediyorum: Bu tarz spor faaliyetlerinin çoğalması için bizler maddi manevi destekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme