ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE YAPILAN EĞİTİMİ DRAMA YOLUYLA ANLATTILAR

Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurum uzmanları Engelliler Haftası dolayısıyla Özel Ata Okullarında öğrencilere yönelik seminer düzenledi. Seminerde engelli öğrencilere verilen eğitim drama yolu ile anlatıldı

  • 1389
ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE YAPILAN EĞİTİMİ DRAMA YOLUYLA ANLATTILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her sene Birleşmiş Milletlere bağlı ülkeler tarafından engelli insanların sorun ve taleplerine duyarlılığı artırmak amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arasında yapılan etkinliklerde “Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurum” uzmanları,  Özel Ata okullarında seminer düzenledi.

Düzenlenen seminerde öğrencilerinin yoğun ilgisi olduğunu belirten Nursel Özdemir Kurumları halkla ilişkiler uzmanı Filiz Hammal oldukça keyifli bir çalışma olduğunu belirterek şunları ekledi: “ Nursel Özdemir kurumları olarak engelli insanlara bakış açımızın değişmesi için birçok çalışma yürütmekteyiz. Kurumlarımızda eğitim alan öğrencilerimizin talep ve sorunlarını her zaman dinlemek ve yerine getirmek için sadece bizlerin çabası yetmiyor. Tüm toplumun bilinçlenmesini istiyoruz. Bu sebeple 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Özel Ata okulları ile iş birliği içerisinde bu semineri düzenledik. Semineri kurumlarımızda çalışan Özel Eğitim Alan Uzmanı Hilal Deniz Kaplan ve Hediye Eroğlu ile gerçekleştirdik. Özel Eğitimi anlatarak başladığımız sunumumuzda engelli öğrencilerle yapılan eğitimi drama yolu ile katılımcılara sunduk. Video izletip, soru cevap yolu ile katılımcıların daha da bilinçlenmesini sağladık. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine ayrı ayrı düzenlediğimiz bu seminerde engelli öğrencilerin kullanım alanlarını işgal etmeden onlarında refah içinde yaşamaları için neler yapılması gerektiğinden bahsettik. Toplumda bir kesime daha ulaşarak bu çalışmayı sürdürdüğümüz için oldukça keyif aldık. Bizleri okullarında ağırlayan başta okul müdürü Gülçin Baysal Demen, rehberlik Öğretmenlerinden Ebru Karabıçak ve Zehra Büyükçalık’a teşekkür ederiz.”

 

Özel Ata okulları müdürü Gülçin Baysal Demen ise seminerin öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu belirterek, “Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumlarından seminer için öncülük eden başta Salih Dündar olmak üzere Filiz Hammal, Hilal Deniz Kaplan ve Hediye Eroğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

 

Bakmadan Geçme