Engelli Meclisi Başkanı Aydoğan Arslanca

Fethiye'de Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanlığı seçimleri yapıldı. 3 adayın yarıştığı seçimlerde Fethiye'de görev yapan engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri oy kullandı. Fethiye Belediye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde yapılan seçimler büyük heyecan içinde geçti. Engelli Meclisi başkanlığına Aydoğan Arslanca 90 oy alarak seçilirken, Ramazan Değirmenci 46, Zuhal Karın ise 41 oy aldı. 178 oyun kullanıldığı engelli meclisi seçimlerinde 1 oyda geçersiz çıktı. 

  • 1427
Engelli Meclisi Başkanı Aydoğan Arslanca
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimler öncesinde açılış konuşmasını Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı yaptı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan Divan Kurulu başkanlığına getirilirken Divan Kuruluna da Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı ve Birol Keski getirildi. Gülbahar Edik Kayhan seçimler öncesi Engelli Meclisi Başkanı ile Yürütme Kurulu Üyeleri seçimi hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. 

Daha sonra Engelli Meclisi Başkanlığı için adaylığını açıklayan Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Üyesi Öğretmen Zuhal Karın, Görme Engelli Fethiye Belediyesi Personeli Ramazan Değirmenci kendilerini tanıtıp; projelerini anlattılar. Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi ve belirlenen listeye göre katılımcılar oylarını kullandı. Oylama sonunda Aydoğan Arslanca 90 oy ile Engelliler Meclisi Başkanı seçilirken, Ramazan Değirmenci 46, Zuhal Karın ise 41 oy aldı. Yürütme Kurulu üyeliklerine ise Osman Ardıç, Zuhal Sözeri, Cemil Yanar, Songül Ertekin, Gülten Oral, Zafer Kutay ve Hakkı Bozdoğan seçildiler.

KAZANAN ENGELLİLER OLSUN
Seçim hakkında değerlendirmede bulunan Engelli Meclisi Başkan adaylarından Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, “Seçim heyecanlı geçiyor. Fethiye’deki engellilerin önündeki engelleri kaldırmak adına aday oldum. Tüketen değil üreten bir engelli toplumu oluşturmak istiyoruz. Bu yarışı kim kazanırsa hayırlı olsun dileklerimizi ileteceğiz. Kazanan arkadaşımızın yanında olacağız ve destek vereceğiz. Dileğimiz kazanan engelliler olsun” dedi. 

HER ZAMAN BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ
Engellilerin her zaman birlikte çalıştıklarını belirten Engelli Meclisi Başkan adayı Zuhal Karın, “Burada aslında bir sözcü seçiyoruz. Her zaman birlikte çalışıyoruz. Engelliler adına bir şeyler yapmak istiyorum. Bu yüzden aday oldum. Engellilerin yanında yaşlılar ve bebek sahibi annelerin de sorunları bizlerle ortak” ifadelerini kullandı. 

BU GÖNÜL İŞİDİR 
Engelli Meclisi Başkan adayı Ramazan Değirmenci de “Tüm engellilerin önündeki engelleri aşmak için şu zamana kadar iyi şeyler yapıldı. Fakat biz arkadaşlarımızla beraber daha iyisini yapmayı arzuluyoruz. Heyecanlıyım, ilk defa böyle bir seçime katılıyorum. Görevi bize layık görürlerse, elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu iş gönül işidir” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme