Engelleri kaldıran iyilik meleği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Ali Yiğit Kocabıçak, engelli vatandaşların engelini kaldırıyor. Koçabıçak, kaymakamlıktan aldığı özel izinle her hafta dört engelli bireyi kendi aracıyla gezmeye götürüyor.

  • 911
Engelleri kaldıran iyilik meleği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Ali Yiğit Kocabıçak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, kültürel açıdan kendilerini geliştirmelerini desteklemek ve daha sosyal olmaları için çaba gösteriyor. Kocabıçak, pandemi sürecinde daha da zor bir dönem geçiren engelli bireyleri kendi aracıyla evlerinden alarak gezmeye götürüyor. Kocabıçak, yaşam felsefesi olarak hayatta imkânsız hiçbir şey yoktur görüşü ile hareket ediyor ve pandemiden dolayı yapılan kısıtlamaların, faydalı olmaya engel olamayacağı düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdiğini söylüyor. 
HER HAFTA 4 KİŞİYİ GEZMEYE GÖTÜRÜYOR
Yaklaşık bir aydır engelli bireyleri gezmeye götüren Kocabıcak, “Bir günde 4 kişi olmak üzere toplamda 13 farklı özel gereksinimli bireyle üç hafta boyunca sosyal etkinlik gerçekleştirdik. Belki de en mutlu olanlar engelli bireylerin aileleridir. Pandemi nedeniyle eğitim ve birçok sosyal faaliyetten mahrum kalan çocuklarının hafta da bir günde olsa sosyal bir ortamda yer almaları onları oldukça mutlu ediyor. Engelli kardeşlerimin yanı sıra kırsalda yaşayan ve ihtiyaç sahibi ailelere de gerekli olan çeşitli erzak ve eşyaların teminini yine bu süreçte sağlıyorum.” dedi.
ÖZEL İZİN ALIYOR
Her hafta sonu Menteşe Kaymakamlığı’ndan özel izin alarak dört engelli bireyi gezmeye götüren Kocabıçak, “Özel gereksinimli bireylerin, özellikle pandemi sürecinde hem kendilerini hem de ailelerinin yaşadıkları zor durumu bir nebzede olsa rahatlatabilmek ve eve kapalı kalan çocuklarımızı sosyalleştirmek, ayrıca onlara bakmakla yükümlü olan ailelerine, kendi özel işlerine zaman ayrılabilmelerini sağlamak için bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
GEZİ ROTALARI ORMAN ve DENİZ
Her hafta dört engelli bireyle gezmeye giden Kocabıçak gezi alanlarını ise çok dikkatli seçiyor. Kocabıçak gezi rotası olarak özellikle Muğla bölgesini tercih ettiğini belirterek, “Gittiğimiz yerler Ula gölet, Akyaka ve Marmaris gibi birçok yer var. Hem iklim hem de doğa güzellikleri nedeniyle öncelikli rotamız arasında orman ve deniz var. Engelli kardeşlerimiz sahilde ve ormanlık alanda doğa ile iç içe oluyorlar. Hem streslerini atıyorlar hem de sağlıklı bir yürüyüş yapmış oluyorlar.” ifadelerini kullandı.
ONLARIN MUTLULUĞU HERŞEYE DEĞER
Öğretim Görevlisi Ali Yiğit Kocabıçak, engelli bireylerin mutluluğunun her şeye değeceğini ve kendisinin de bu süreçte çok değişik duygular yaşadığını, engelli bireylerle zaman geçirdiği için kendini çok daha iyi hissettiğini dile getirerek, “En çok etkilendiğim olay, özel çocuklarımızın ‘Bugün çok mutlu oldum, deniz kenarı çok güzelmiş, bugünü asla unutmayacağım” demeleri ve bir annenin ‘sayende kendi işime bakabildim, çocuğum dışarı çıkacağı için çok heyecanlı, yerinde duramıyor’ şeklinde söyledikleri sözler gerçekten çok etkileyiciydi. Yasaklar ile baktığımızda ortalama bir insanın hafta sonu 14-15 saatlik bir zaman dilimine sahip olduğunu düşünüyorum. Bunun sadece 4 ya da 5 saati özel ve rutin işlere ayrıldığını düşünürsek geri kalan 7 - 8 saatlik süreçte topluma fayda sağlayan hizmetler yapılabileceğini düşünüyorum. Bu düşüncenin birçok insan ve şehirde yayılması sonucunda birçok özel gereksinimli bireyin bu süreci daha keyifli atlatabileceğini inanıyorum. Bu gibi sosyal sorumluluk projelerini üniversite öğrencilerimizle de gerçekleştirmeyiz.  Bu gibi faaliyetlerin onlara da güzel örnek teşkil etmesi beni mutlu etmektedir.” dedi. 

Engelleri kaldıran iyilik meleği
Engelleri kaldıran iyilik meleği
Engelleri kaldıran iyilik meleği
Engelleri kaldıran iyilik meleği

Bakmadan Geçme