Engeli Uçmasına Engel Olmadı

20. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ile gökyüzü şenlenirken, 70 ülkeden bin 200 paraşüt tutkunun bu etkinlikte yer alması turizmi de canlandırdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelli vatandaşlar, Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinden atlayış yaptı. Doğuştan engelli olan 46 yaşındaki Gülay Yıldız tandem (ikili) yamaç paraşütü ile kuşlar gibi uçtu.

  • 1154
Engeli Uçmasına Engel Olmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görevliler tarafından hazırlıklarının tamamlanmasının ardından, Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Gülay Yıldız, yamaç paraşütü pilotu Ramazan Özçelik ile başarılı bir atlayış gerçekleştirdi. Atlayış öncesinde arkadaşları Gülay Yıldız’a destek olurken, daha önce atlayanlar ise neler yapması gerektiği konusunda bilgiler aktardılar. Babadağ’da bulunan görevlilerin yardımı ile tüm hazırlıklarını tamamlayan Yıldız ve pilotu, başarılı bir şekilde havalandılar. Dernek üyesi arkadaşları bu anda alkışlar ile destek olurken, uzun süre Gülay Yıldız’ın gökyüzünde süzülüşünü izlediler. 
İlk kez yamaç paraşütü yaptığını belirten Gülay Yıldız, “Çok heyecanlıyım. Şu an duygularımı anlatamıyorum. Birazdan kuşlar gibi uçacağım. Ölüdeniz’i yukarıdan seyredeceğim için çok mutluyum. Herkese tavsiye ederim. Özgürlük güzel bir şeydir” ifadelerini kullandı. Pilotu Ramazan Özçelik ile Belceğiz Plajı’na başaralı bir iniş yapan Gülay Yıldız, Ölüdeniz’i ve Fethiye’yi binlerce metre yükseklikten seyretmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 


 

Bakmadan Geçme