ENDURO GP'DE SİNAN MEMNUN, ATV GP'DE AHMET ÖZGÜL İLK SIRALARA YERLEŞTİ

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Ormanspor Kulübünün iş birliği ile Fethiye'de düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası 2. ayak yarışları nefesleri kesti.

  • 3642
ENDURO GP'DE SİNAN MEMNUN, ATV GP'DE AHMET ÖZGÜL İLK SIRALARA YERLEŞTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Ormanspor Kulübünün iş birliği ile Fethiye'de düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası 2. ayak yarışları nefesleri kesti. Esenköy mevkiindeki Akdeniz Off Road Park'ta yapılan şampiyona orta sertlikte hazırlanan muhteşem parkurda gerçekleşirken, 123 sporcunun katıldığı şampiyonada Enduro GP'de Sinan Memnun 43.08.66 ile ilk sıraya yerleşti. ATV GP'de ise 15.28.54'lük derecesiyle Ahmet Özgül sıralamada 1.'liğe oturdu. Dereceye giren sporculara ödülleri törenle sunuldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Ormanspor Kulübü iş birliği ile düzenlenen yarışma çekişmeli ve heyecanlı geçti. Yarışmacılar start ile birlikte parkur alanında Kros Test (2.3 Km), Ekstrem Test (600 Mt) ve Enduro Testten (4.3 Km) oluşan parkurda hem zamanla hem de doğayla mücadele ettiler. Sporcular, ara etaplarla birlikte toplam 27 km'yi kat ederken, ormanlık alanda kimi zaman derelerin içinden geçip  finiş alanındaki son etaba ulaştılar. Pek çok yarışmacı parkurdaki engellerden geçerken, zaman zaman kendilerini yerde buldular. Parkur alanında motosikletten düşmemek için çaba gösteren sporcular, toz duman içerisinde kalırken yarışmaları yaklaşık 7 bine yakın vatandaş izledi. Havanın güzel ve güneşli olması nedeniyle yarışmaya ilgi yoğun olurken, sporcular, adrenali yüksek şampiyonada doğa severlere oldukça güzel anlar yaşattı. 123 yarışmacının katıldığı şampiyonada Enduro motosikletler ve ATV’ler hem seyirci hem de orman etabında kıyasıya mücadele etti. Bazı küçük kazaların da yaşandığı nefes kesen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri törenle sunuldu. Türkiye Enduro 2. ayak yarışlarında Enduro GP'de Sinan Memnun 43.08.66 ile 1., Emre Coşar 44.25.30 ile 2., Bayram Uysal da 44.35.02 ile 3. oldu. ATV GP'de ise Ahmet Özgül 15.28.54 ile 1., Sona Sıngh 15.51.62 ile 2., Haktan Özkul da 15.53.30 ile 3. oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Harun Reşit Yiğit, Türkiye Motosiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi Sadık Özdemir ile diğer yetkililer sundu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi Sadık Özdemir, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2. ayak yarışlarını Fethiye’de tamamladıklarını ifade ederek; ''Yarışmaya ilginin güzel olması bizleri sevindirdi. Yaklaşık 123 sporcu çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Bu sonuçlara göre ATV GP'de Ahmet Özgül ile Enduro GP'de ise Sinan Memnun 1.'liğe yerleştiler'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme