En kalabalık mahalle Tuzla Mahallesi…

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye'deki mahalle muhtarları ile toplantında bir araya geldi. Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen organizasyonda ilçe hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu. Fethiye'nin nüfus artışına da değinen Şahiner, 'Geçtiğimiz günlerde ilçemizin yeni nüfusu açıklandı. Buna göre nüfusumuz 162 bin 686 oldu. Geçtiğimiz yıl nüfusumuz 157 bin 745 olan nüfusumuz yaklaşık 4 bin 941 kişi artmıştır. 41 mahalle içinde en kalabalık mahallemiz 16 bin 853 kişi ile Tuzla Mahallesi' şeklinde ifadeler kullandı. 

  • 6448
En kalabalık mahalle Tuzla Mahallesi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye’deki mahalle muhtarları ile toplantında bir araya geldi. Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen organizasyonda ilçe hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu. Fethiye’nin nüfus artışına da değinen Şahiner, “Geçtiğimiz günlerde ilçemizin yeni nüfusu açıklandı. Buna göre nüfusumuz 162 bin 686 oldu. Geçtiğimiz yıl nüfusumuz 157 bin 745 olan nüfusumuz yaklaşık 4 bin 941 kişi artmıştır. 41 mahalle içinde en kalabalık mahallemiz 16 bin 853 kişi ile Tuzla Mahallesi” şeklinde ifadeler kullandı. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, daire amirleri, kurum temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda genel hususlar hakkında hatırlatmalarda bulunan Kaymakam Şahiner; eğitim, turizm, asayiş ve diğer hususlarda dikkat edilmesi gereken konuları aktardı. Öte yandan Şahiner, Kaymakamlık nezdinde mahalleler arası futbol turnuvasının düzenleneceğini bildirdi. 

İLÇE VE MAHALLE NÜFUSLARI HAKKINDA BİLGİLER AKTARDI
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız ilçe ve bölge coğrafyamız ülkemizin nadide köşelerinden birisi. Bu anlamda muhtarlarımıza ve kurum amirlerimize önemli görevler düşüyor. Her yıl Ocak ayı sonunda ilçelerimizin ve mahallelerimizin nüfusları açıklanıyor. Geçtiğimiz günlerde ilçemizin yeni nüfusu açıklandı. Buna göre nüfusumuz 162 bin 686 oldu. Geçtiğimiz yıl nüfusumuz 157 bin 745 olan nüfusumuz yaklaşık 4 bin 941 kişi artmıştır. Bazı il ve ilçelerin nüfusları göç dolayısıyla azalırken, Fethiye’miz rağbet görmüştür. Bu bizlere daha dikkatli, daha hassas, daha titiz olmayı ve gelecek planlamasında bunu göz önüne almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu yıl nüfusumuzda bu yıl 4 bin 941 artış olurken geçen yıl 3 bin 782, ondan önceki yıl 2 bin 489 şeklinde olmuştu. Bu da ilçemize olan ilgi alakanın arttığını gösteriyor. 41 mahalle içinde en kalabalık mahallemiz 16 bin 853 kişi ile Tuzla Mahallesi… Karaçulha 14 bin 881, Patlangıç 13 bin 870, Taşyaka 12 bin 160, Foça 9 bin 661 şeklinde devam ediyor. En düşük nüfuslu ilçemiz 190 kişi ile Karacaören… Bu tablo sizlerin ve bizlerin hassas olması gerektiğini ve yükümüzün ağır olduğunu ortaya koyuyor. Asayiş, eğitim, sağlık hizmeti, belediye hizmetleri anlamında büyük bir taşıyoruz” dedi. 

AKSAYAN NOKTALARI TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Kaymakam Şahiner, “Geçtiğimiz günlerde eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. 29 bine yakın öğrencimiz ve 2 bin 300 öğretmenimiz var. Muhtarlarımızla bu fabrikanın çarklarını en iyi şekilde döndürmeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitim ve özel servis araçları ile taşınan öğrencilerimizin hakkında Emniyet, Jandarma ve okul müdürlüklerimiz ile toplantı yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Şehit ailelerimize ve gazilere gerekli yardımları yapıyoruz. Onları ziyaret ediyoruz. Bu konuda muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Tarım ve turizm anlamında önemli bir coğrafyadayız. Turizm konusunda Valimiz başkanlığında bir toplantı yaptık. Geçtiğimiz yıllarda aksayan noktaları tespit etmeye çalışıyoruz. Hem istihdam ve ekonomi hem de gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için turizm konusunda özverili olacağız. Muhtarlarımızın da bu konuda desteğini bekliyoruz” diye konuştu. 

CİDDİ İPTALLER SÖZ KONUSU 
Dünyayı sarsan korono virüsünden dolayı ciddi rezervasyon iptallerinin olduğuna değinen Şahiner, “Ülkemiz ve dünya hassas bir dönemden geçiyor. Malumunuz olduğu üzere şu anda korona virüsü denen bir sıkıntı var. İlçe merkezinde şu anda açık olan 27 otelimiz var. Şubat ve Mart aylarında rezervasyonlarda ciddi iptaller olduğunu biliyoruz. Çin’den rezervasyon yapan kişiler gelemiyor. Bir turizmci arkadaşımız resmi olmayan sonuçlara göre Fethiye’nin 40-50 milyon TL zararda olduğunu ifade etti. Elbette bu rakamlar resmi değil” dedi. Öte yandan Şahiner, “Bu yıl kurumlar arası futbol turnuvası düzenledik ve 22 takım katıldı. Biz buradan cesaret alarak mahalleler arası futbol turnuvası düzenlemek istedik. Mahalle şuurunu ortaya koymak amacıyla böyle bir şey düşündük” şeklinde konuştu. 


 

En kalabalık mahalle Tuzla Mahallesi…
En kalabalık mahalle Tuzla Mahallesi…
En kalabalık mahalle Tuzla Mahallesi…

Bakmadan Geçme