Emniyet Kemeri Takmayana Uygulamalı Eğitim

Fethiye Trafik Denetleme Büro Amirliği, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde emniyet kemerinin önemini anlatan uygulama başlattı

  • 1149
Emniyet Kemeri Takmayana Uygulamalı Eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Trafik Denetleme Büro Amirliği, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde emniyet kemerinin önemini anlatan uygulama başlattı. Emniyet kemeri takmayan sürücülere cezai işlem uygulanmadan simülasyon aracına bindiren ekipler, emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gösterdiler.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle emniyet kemerinin önemi emniyet kemeri simülasyon aracı ile uygulamalı olarak vatandaşlara anlatıldı. Trafikte meydana gelebilecek kazalarda oluşan yaralanma ve ölüm olaylarını asgari sayıya indirebilmek için vatandaşlara ve öğrencilere yönelik bilinçlendirme çalışması yapıldı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde hazırlanan simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini vatandaşlara uygulamalı olarak anlatan polisler, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemerlerinin takmasının önemli olduğunu söyledi. Atatürk Caddesi üzerinde ilk önce uygulama yapan ekipler, emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurdular. Cezai işlem uygulamadan sürücüleri simülasyon aracına bindirdiler. Sürücüler emniyet kemerini taktıkları için güvende olduklarını ve emniyet kemerini kullanmaya özen göstereceklerini belirttiler. Ayrıca okullardan gelen öğrencilere de, emniyet kemeri takmadıkları zaman neler olabileceği anlatıldı.

Fethiye Trafik Denetleme Büro Amiri Mehmet Zeybek emniyet kemerinin trafik kazalarında ölümlerin öne geçtiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza emniyet kemerinin ne kadar güvenli olduğunu tekrar tekrar anlatıyoruz. Sürücüler ve yolcular emniyet kemerlerini muhakkak kullansınlar. Kazalarda ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçilmesi için emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyelim. Bugün öğrencilerimize ve emniyet kemeri takmayan sürücülere emniyet kemerinin önemini bir kez daha anlattık. ” dedi.

Bakmadan Geçme