EMLAKÇILAR, SINAVDA TER DÖKTÜ

Emlakçılar, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ter döktü. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. TOBB MEYBEM işbirliğiyle düzenlenen 'Emlak Danışmanı Seviye 4' ve 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5' Mesleki Yeterlilik sınavları tamamlandı.

  • 845
EMLAKÇILAR, SINAVDA TER DÖKTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emlakçılar, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ter döktü. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. TOBB MEYBEM işbirliğiyle düzenlenen “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” Mesleki Yeterlilik sınavları tamamlandı. Gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı ve iki gün süren sınavlar teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirildi.

Fethiye’deki emlak danışmanları, 5 Haziran 2018’de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesini alabilmek için kamera eşliğinde sınava girdi. Gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınavlar öncesinde FTSO’da 24 Nisan Çarşamba günü eğitim verildi. Sonrasında 25-26 Nisan tarihlerinde teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirilen sınavları değerlendiren FTSO Başkanı Osman Çıralı, şunları söyledi:

EMLAKÇILAR YENİ DÖNEME HAZIR OLMALI

“5 Haziran 2018'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre emlakçılık mesleği sadece yetki belgesi olanlar tarafından yapılabilecek ve yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. Bu kapsamda FTSO olarak biz de TOBB MEYBEM ile birlikte sektörde nitelikli ve belgeli insan gücünü artırmak amacıyla zorunlu hale gelen “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” Mesleki Yeterlilik sınavlarını gerçekleştirdik. 6-7 Mart ve 22 Mart’ta iki grup olarak halinde düzenlenen sınavlara toplam 27 sektör temsilcisi ve çalışanı katılmıştı. Bu sınavlarda başarılı olamayan 20 aday için 25-26 Nisan’da telafi sınavı düzenlendi. Ayrıca 2 yeni aday daha sınavlara girdi. Böylece 29 kişi belge alabilmek için sınavlara girmiş oldu. Yeni dönemde artık herkes emlakçılık yapamayacak. Bu belgeleri olmaya hak kazananlar sektörde olacak. Tapu dairesi de bu belgeleri isteyecek, ilan portalları da. Dolasıyla sektörde faaliyet gösteren firmaların ve çalışanların bu belgeleri alması onları bir adım öne geçirecek. Sınava katılan bütün adayların başarılı olmasını diliyorum.  Başarılı olanların alacağı ve belgeler, Türkiye genelinde ve yurtdışında da 5 yıl süreyle geçerli olacak. FTSO olarak sektörlerde zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesi için gelen talepler doğrultusunda sınavlar düzenlemeye devam ediyoruz”

Bakmadan Geçme