EMLAKÇILAR MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (TOBB MEYBEM) işbirliğiyle düzenlenen sınavlarda başarılı olan emlak danışmanları belgelerini aldı.

  • 837
EMLAKÇILAR MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda 6-7 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” Mesleki Yeterlilik sınavlarında başarılı olan adaylara ‘Mesleki Yeterlilik Belgeleri’ FTSO Hizmet Binası Meğri Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Törene katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tufan ve İbrahim Erdem sınavlarda başarılı emlak sektörü temsilcilerine mesleki yeterlilik belgelerini takdim etti.

Törende konuşan FTSO Başkanı Osman Çıralı, Mesleki Yeterlilik Belgesinin artık birçok meslekte zorunlu olduğunu vurgulayarak, “Emlak sektöründe de 5 Haziran 2018’de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesini alabilmek için TOBB MEYBEM ile birlikte düzenlediğimiz sınavlarda başarılı olanlara bugün belgelerini takdim ediyoruz. Artık

emlakçılık mesleği sadece yetki belgesi olanlar tarafından yapılabilecek ve yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. FTSO olarak biz de sektörde nitelikli ve belgeli insan gücünü artırmak amacıyla 6-7 Mart ve 22 Mart’ta iki grup olarak halinde düzenlediğimiz sınavlara toplam 27 sektör temsilcisi ve çalışanı katılmıştı. Bu sınavlarda başarılı olamayanlar ve yeni adaylar için 25-26 Nisan’da sınav düzenlendi. Bu güne kadar 29 kişi belge alabilmek için sınavlara girdi. Bu belgeleri almaya hak kazananlar artık bir adım önde. Başarılı olan adayların almaya hak kazandığı mesleki yeterlilik belgeleri, Türkiye genelinde ve yurtdışında da 5 yıl süreyle geçerli olacak. Belge almaya hak kazanan adaylarımızı tebrik ediyor başarılarının iş hayatında da devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme