EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI

Pandeminin ardından hükümetin uyguladığı faiz politikası, Fethiye'de de konut almayı teşvik ediyor. Fethiye'deki emlak piyasasında fiyatlarda yüzde 20 ile 40 arasında artış olurken dövizin ve altının artması da konut alımına olumlu etkisi oluyor. Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz 'Covid-19 sürecinde kapalı olduğumuz dönemde düşen işleri inşaatçı, emlakçı arkadaşlarımız misliyle telafi etti. Emlak ve konuta yoğun rağbet oldu. Stoklar azaldığı için belediyeden acil olarak imar planı çalışmalarını hızlandırması ve netleştirmesini istiyoruz' dedi.

  • 5451
EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi sürecinde durgun geçen emlak piyasası, normalleşmeyle birlikte hız kazanmıştı. Hükümetin faizleri düşürmesi ve konut alımları için kredi faizlerini de aşağıya çekmesi, piyasaya hareket kazandırmıştı. Fethiye’de son aylarda emlak ve konut satışları artış kaydederken daha çok gurbetçilerin bölgeye talebi olduğu belirtildi. Stokların iyice azaldığı Fethiye ve çevresinde inşaatçılar ve emlakçılar, imar planının bir an önce genişletilerek yeni alanların açılmasını bekliyor. Stokların azalması emlak fiyatlarını yüzde 20 ile 40 arasında arttırırken önümüzdeki günlerde de piyasanın hareketli geçeceği belirtildi. Döviz ve altındaki artışların emlak piyasasına olumlu etki sağladığı da ileri sürülürken konut fiyatlarında faiz artışı olmasına rağmen konuta talebin hız kesmediği kaydedildi. 
İMAR PLANI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILMALI
Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz, “Fethiye piyasasında gayrimenkul anlamında geçtiğimiz iki ayı inşaatçılar, emlakçılar ve gayri menkul sektöründe hizmet yapan esnaflar olarak iyi geçirdik. Bir çok inşaat firmasının stoğunda olan Covid-19 sürecinde kapalı olduğumuz dönemde düşen işleri inşaatçı, emlakçı arkadaşlarımız misliyle telafi etti. Stok miktarında ciddi bir azalma oldu. Fiyatlarda da artış olduğunu hep birlikte gördük. Bu da şundan kaynaklanıyor. Satılan emlakların yerine yenilerinin yapılması ihtiyacı var. Dolayısıyla burada belediyeye önemli bir görev düşüyor. Belediyenin ve büyükşehir belediyesinin Fethiye gibi ciddi bir talebin olduğu bölgelere imar planı çalışmalarını en kısa zamanda netleştirip kısmi imar genişlemelerini Fethiye’nin ve bölgenin önümüzdeki 30-50 yılını planlaması gerekiyor. Bu konuda emlakçı ve inşaatçılar olarak Fethiye Belediyesi’nden talebimiz imar planı çalışmalarını hızlandırması ve netleştirmesi. Çünkü imar planı çalışmalarının gecikmesi kaçak yapılaşmaya neden oluyor. Bunu Kayaköy ve yakın çevre mahalleri örneğinde gördük” dedi. 
DÖVİZ ARTIŞI SATIŞLARI DESTEKLEDİ
Oğuz; “Fethiye’ye zaten geçmiş yıllardan beri yurt içi ve yurt dışından talep vardı. Özellikle Almancı dediğimiz yurt dışında oturan Türk vatandaşlarımızdan yoğun talep olmakta. Faizlerin düşmesi, gayrimenkul sektörünü destekleyen bir durum oldu. Şu anda çok hafif bir yükselme oldu ancak biz bu talebin özellikle 11. 12. Aylara kadar faizler yükselmediği sürece iyi bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Doların ve altının yükselmesi gayrimenkul sektörünü olumsuz etkilemez. Hatta teşvik edici, faiz indirimlerinin üzerine artı bir talep yaratacak bir durum. Çünkü dövizin artması, gayrimenkulün TL olarak ucuzlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla döviz artışı da gayrimenkul satışını destekler bir durum yaratıyor” diye konuştu.
EMLAK ALMAK İÇİN GEÇ DEĞİL
Fiyatlarda yüzde 20 ila 40 arasında bir artış olduğunu da belirten Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz; “Yurt içi ve yurt dışından bölgeye olan talepler artınca bir de stoklar az olunca bu artışın olması normaldir. Biz bu artışın geçici olduğunu düşünmüyoruz. Bu fiyatlar kalıcı, bunun üzerine yeni yapılacak olan gayrimenkuller de enflasyon miktarının maliyet olarak üzerine eklenmesiyle bu fiyatların üzerinde olacaktır. Dolayısıyla şu an için de emlak almak için geç değil. Devletin uyguladığı faiz politikası konut almayı teşvik eder durumda. Geç kalınmış bir durum yok. Önümüzdeki birkaç ay içinde de emlak almak için uygun seviyeler olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
 

EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI
EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI
EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI
EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI
EMLAK SATIŞLARI FETHİYE'DE DE ARTTI

Bakmadan Geçme