• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli maaşlarında kira ayrıntısı! Milyonlarca emekliyi kapsıyor

Emekli maaşlarında kira ayrıntısı! Milyonlarca emekliyi kapsıyor

Emekliler maaşlarının yetersiz olduğunu ve maaş zamlarına refah payı eklenmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Konuya ilişkin emekli maaşlarında önemli bir kira ayrıntısı ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

  • 1139
Emekli maaşlarında kira ayrıntısı! Milyonlarca emekliyi kapsıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temmuzun başında 2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı uygulaması sona erecek. Buna göre kiralara yüzde 65,21 oranında memur ve emeklilere ise yüzde 20 – 25 oranında zam yapılması bekleniyor. 12 bin TL civarında olan bir kiranın da 19 bin 825 TL olması söz konusu olacak. Kısacası emekli maaşları resmen kiraların altında kalacak.
Emekli maaşı ile geçinen milyonlarca emekli bulunuyor. Özellikle kirada olan emekliler için durum çok da iç açısı değil. Aktarılan habere göre maaş ve emekli aylığı ile geçinip kirada oturan emekliler için temmuz ayında zam yapılacak. Maaşlara ve kiralara gelecek temmuz zammında piyasanın nasıl bir şekil alacağı merak konusu olacak.
Konuya ilişkin Sözcü’nün aktarmış olduğu haberin detaylarına göre temmuz ayında kiralar yüzde 65,21 oranında zamlanacak. Öte yandan memur ve emeklilerin maaşları da yüzde 20 – 25 arasında zamlanacak. En düşük emekli aylığı 10 bin TL ile asgari ücretliler için şu anda ek zam ne yazık ki gözükmüyor.
Yapılan hesaplamalara göre şu anda 12 bin TL alan emeklinin aylığı ortalama olarak temmuz ayında 15 bin 96 TL’ye 12 bin TL olan bir evin kirası da 19 bin 825 TL’ye çıkabilir. Kira zammının maaş zammının üzerine çıkması ile milyonlarca emekli şimdiden ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.
Maaşlara gelecek olan net zammın belli olması için gözler TÜİK’in 3 Temmuz tarihinde yapacağı açıklamaya çevrildi. Şu ana kadar enflasyon tahminleri için yapılan hesaplamalarda temmuz ayında memur ve memur emeklisi yüzde 20,3, işçi emeklilerine de yüzde 25,8 oranında zam yapılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme