ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN

18 yıldır öğretmenlik yapan Reis Songur, pandemi döneminde yaptığı fedakârlıklarla hem öğrencilerinin hem de vatandaşların hayatına dokundu. 'Çorbada tuzumuz olsun' diyen Reis Songur öğretmen, arızalı 56 adet bilgisayarı tamir ederek, köy okullarındaki öğrencilerle buluşturdu.

  • 2471
ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde okul müdürlüğü yapan Reis Songur, sadece idareciliği ile değil hem müdürlüğünü yaptığı okulun tamirat ve tadilat işlerini yaparak hem de çevrede bulunan köy okulların da eğitim gören öğrencilerin bilgisayar ihtiyaçlarını karşılayarak örnek bir davranış sergiliyor. Korona virüs ile mücadele döneminde devam eden uzaktan eğitim sürecinde köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin bilgisayar ihtiyaçlarının karşılanması için kolları sıvayan Reis Songur öğretmen, Muğla’daki okullarda kullanılmayan 56 bilgisayarı tamir ederek, öğrencilerin kullanımına sundu.
“Vatanımız ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için çorbada tuzumuz olsun” diye konuşan Yeşilyurt Okul Müdürü Reis Songur, Muğla’da ki okullarda bulunan arızalı bilgisayarları önce topladı. Bu bilgisayarları Yeşilyurt Okulu’na götüren Songur Öğretmen, hepsini tamir etti. Bu yeteneğe “Allah’ın bir lütfu” diyen Reis Songur Öğretmen; “Yeter ki çocuklarımız okusun. Özellikle köy ve kırsalda öğrenim gören öğrencilerimiz eğitimden geri kalmasın. Bu bilgisayarlarla EBA destek noktaları oluşturacağız. Şimdilik arızalı ya da kullanılmayan 56 adet bilgisayarı tamir ederek köy okullarındaki öğrencilerimizle buluşturduk. Elimden geldiği kadar öğrencilerimiz için çalışmaya gayret göstereceğim. Çünkü bizim umudumuz ve geleceğimiz öğrencilerimiz.” dedi. 

Bakmadan Geçme