El emeklerini beğeniye sunuyorlar

Her hafta Cumartesi günü kordon boyunda kurulan El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırında takıdan ahşap oyma, cam ürünlerden bez bebeklere kadar her şeyi bulabilmek mümkün. 7-8 yıldan bu yana kurulan pazara yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra vatandaşlarda ilgi gösteriyor.

  • 1366
El emeklerini beğeniye sunuyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

El emeklerini burada halkın beğenisine sunan katılımcılar; yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan korunmak için Fethiye Belediyesi arkasında satış yaptıkları alanın üzerinin kapatılmasını istiyorlar. Her hafta Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında açık alan El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırında yer alan ürünlerin tamamı el yapımı. Bez bebekler, takılar, cam ürünler, ahşap işlemeciliği gibi birçok eserin yer aldığı panayır; turistlerin ve vatandaşların da ilgisini çekiyor. Panayıra katılan öte yandan panayırın tanıtımı konusunda destek isterken, bir de sanat sokağı talebinde bulundular. 

TANITIMA İHTİYAÇ VAR
Panayır katılımcılarından Yelda Truscott yaptığı açıklamada, “Cam gravür (oyma) sanatçısıyım. Yaz sezonunda Cumartesi ve Pazar, kış döneminde ise sadece Cumartesi günleri panayırımızı açıyoruz. Bazı dönemlerde satışlarımız iyi oluyor bazen de beklediğimiz gibi olmuyor. Reklama ihtiyacımız var. Bazı konularda belediyemizden destek bekliyoruz. Kışın yağmur ve soğuktan, yazın da güneşten korunmak için hiçbir şeyimiz yok. Tanıtıma ihtiyacımız var. Birçok insanın bu pazardan haberi yok. Komite başkanımız ve diğer arkadaşlarımız tanıtımımızı ancak kendi çapımızda yapabiliyoruz. Belediye veya reklam ajansları tarafından bir duyuru yapılırsa bizler açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü burada herkes el emeklerini getiriyor ve bu yolla evlerine destek olmaya çalışan çok insan var” dedi. 

El Emeği Göz Nuru Sanat Panayırı Komite Başkan Yardımcısı Onur Ekmekçi açıklamasında, “Eva sanatı ile ilgileniyorum. El emeği ürünlerimi burada tanıtmaya ve satmaya çalışıyorum. 4 yıldır bu panayıra katılıyorum” ifadelerini kullandı. 

SANAT SOKAĞI İSTİYORLAR 
Panayır Komite Başkanı Halil Bahçavan, “Biz burada evlerimizde yaptığımız el ürünlerimizi burada sergileme fırsatı buluyoruz. Belediye başkanımız da bu tür etkinliklere sahip çıkıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.Onların sayesinde emekçi ve ihtiyacı olan kardeşlerimiz burada güzel bir sunum yapıyor. Buradan gelir elde etmiş oluyorlar. Bu tür organizasyonların daha da büyümesini arzu ediyoruz. Sanat panayırının daha güzel bir şekilde yapılabileceği sanat sokağı istiyoruz. Böylelikle civar il ve ilçelerden de ziyaretçiler gelebilsin. Böylelikle Fethiye’nin ismi her yerde duyulmuş olur” diye konuştu. 


 

El emeklerini beğeniye sunuyorlar
El emeklerini beğeniye sunuyorlar
El emeklerini beğeniye sunuyorlar
El emeklerini beğeniye sunuyorlar

Bakmadan Geçme