Ekonomist Zelyut'tan Dolar Uyarısı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Türkiye için kritik uyarılarda bulunarak, doların yeni bir yükseliş trendine gireceğini belirtti. Uluslararası gelişmelerin etkisiyle rekor seviyelere ulaşan dolar, 33,19 TL ile zirve yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası'nın cazibesini artırmak için Kur Korumalı Mevduat hesaplarına yönelik stopaj indirimi yaptı. Ancak, dolardaki dalgalanmalar, vatandaşlar arasında belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

  • 364
Ekonomist Zelyut'tan Dolar Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar, rekor yükselişinin ardından şu anda 33,18 TL seviyesinde seyrediyor. Zelyut, “Faizler yükseldiğinde döviz kuru da artacak ve dolara basacak para kalmayacak” diyerek, ekim ve kasım aylarına dikkat çekti.

Ekonomist Zelyut’un Felaket Senaryosu

Evren Devrim Zelyut, dolardaki artışın önümüzdeki aylarda devam edeceğini öngördü. Şunları söyledi:
"Baz etkisi geçtikten sonra rakamlar yükselecek. Yakın gelecekte sermaye akışında ciddi sorunlar yaşanacak. Enflasyon artacak ve bu durum Mehmet Şimşek’in oyun planını bozacak. Ekim ve kasım aylarında sanayicinin faiz indirimine ihtiyacı olacak. Ancak faizler indirildiğinde enflasyon daha da artacak. Sadece faiz artırarak enflasyonu kontrol altına almak mümkün değil. Sanayi ve ticaret, yüksek faiz oranlarına dayanamaz. Faizler yükseldiğinde döviz kuru da artacak ve dolara basacak para kalmayacak."

Dolarda Rekor Kıran Yeni Zirve

Uluslararası piyasalardaki gelişmelerin gölgesinde dolar, 33,19 TL ile yeni bir zirveye ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası'nın cazibesini artırmak için Kur Korumalı Mevduat hesaplarına yönelik stopaj hamlesi yaptı. Ancak, dolardaki dalgalanmalar, vatandaşların gelecekteki seyri açısından soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.

Enflasyon ve Yüksek Faiz Kısır Döngüsü

Zelyut, "İşin acısı ya dolarda ya faizde rekorla bizden çıkacak" diyerek, yakın gelecekte sermaye akışında ciddi sorunlar yaşanacağını ve enflasyonun artacağını vurguladı. Bu durum, Mehmet Şimşek’in oyun planını bozacak. Sanayi ve ticaretin yüksek faiz oranlarına dayanamayacağını belirten Zelyut, "Faizler yükseldiğinde döviz kuru da artacak ve dolara basacak para kalmayacak" dedi.
 

Bakmadan Geçme