EKMEKTE GRAMAJ DÜŞÜRÜLMESİNE BELEDİYE İTİRAZ ETTİ

Menteşe'de geçtiğimiz hafta ekmek fiyatlarına 'dolaylı' yoldan zam yapılmıştı. MUTSO Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda daha önce 250 gram olarak üretilen ekmek, 200 grama çekilmiş ve fiyatta ise değişikliğe gidilmemişti. Oluşturulan komisyonda bu karara Menteşe Belediyesi'nin itiraz ettiği öğrenildi. Yeni komisyon Salı günü toplanacak.

  • 1123
EKMEKTE GRAMAJ DÜŞÜRÜLMESİNE BELEDİYE İTİRAZ ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi (MUTSO)  tarafından alınan kararla ekmeğin gramajında yapılan değişiklikle birlikte 250 gram olarak üretilen ekmek, 200 grama çekilirken fiyatta ise değişikliğe gidilmeyerek, ekmeğin fiyatı 1.50 Kuruş olarak kalmıştı.
Ekmeğe yapılacak olan zam ya da gramaj tarifeleri öncesinde MUTSO Meclisi, fırıncı esnafından ekmekte fiyat artışı ve gramaj değiştirilmesiyle ilgili talep geldiği için yönetmelik ve yasa gereği, Ticaret İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve Menteşe Belediyesi temsilcilerinden oluşan heyeti komisyon toplantısına davet etmiş.
Fakat komisyon üyelerinin bulunduğu toplantıda, ekmekte gramaj düşürülmesine gidilmesinin, komisyonun aldığı oy çokluğu kararı ile reddedildiği öğrenilirken, alınan kararın ise Ticaret Bakanlığı’na gönderildiği bilgisine ulaşıldı.
Ancak yine yönetmelik ve yasa gereği itiraz komisyonundan karar geçene kadar yeni fiyat tarifesini uygulanabildiği için tek taraflı bir uygulama yapılmış ve MUTSO Meclisi’nin ise Ticaret Bakanlığı’ndan onay beklemeden, mecliste karar aldığı öğrenildi. Bu karar neticesinde ise ekmeğe zam yapılmamış ama ekmeğin gramajı 250 gramdan 200 grama düşürülmüş.
Ekmeğin Durumu Salı Günü Komisyonda Belirlenecek
Konuyla ilgili yetkililerden edinilen bilgiye göre, Menteşe Belediyesi bu karara itiraz etti. Bu kapsamda, ilgili ticaret odası veya ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu, Ticaret İl Müdürü,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile esnaf ve sanatkârlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve Menteşe Belediyesi temsilcilerinden oluşan heyetin tekrar Menteşe’de yapılan ekmekteki gramaj düşüklüğü ve fiyat tarifesi ile ilgili Salı günü (10.10.2020) komisyon toplantısı yapacağı öğrenildi. Menteşe’deki ekmek fiyat ve gramajı, Kaymakamlığın oluşturduğu itiraz komisyonunda değerlendirilecek. Komisyonun alacağı karara göre fiyat belirlenecek. 

Bakmadan Geçme