'Eğitimde fırsat eşitliğini devlet sağlamalıdır'

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapıldı. Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilciliği Başkanı İstem Altınçekiç tarafından temsilcilik şubesiğnde yapılan açıklamada, temsilcilik yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Temsilcilik Başkanı Altınçekiç açıklamasında, 'Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak öğretmenin değil, devletin görevidir. Eğitim öğretime tüm eğitim emekçilerinin aşılarının yapıldığı, hijyen tedbirleri alınmış okullarla, planlama ve programlamanın yapıldığı süreçlerle başlanması gerektiğini vurguluyoruz' dedi.

  • 1450
'Eğitimde fırsat eşitliğini devlet sağlamalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmenlerin aşılarının tamamlanıp, gerekli tedbirlerinin alınmasının ardından okulların açılması gerektiğini vurgulayan Eğitim-İş Fethiye Temsilciliği Başkanı İstem Altınçekiç, hiçbir düzenleme yapılmadan yüz yüze eğitimin başlamasını eleştirdi. Altınçekiç, “Önce sağlık dermiş büyüklerimiz, işte tam da bu sözün anlamını anlayıp yaşadığımız günlerdeyiz. Çocuklarımız, geleceğimiz, güvencemiz öğrenciler, bir gecede yapılan açıklamada; renk cümbüşüne göre okula gidiyor veya gidemiyor. Bu renklerin durumu ne zamana kadar geçerli olacak. Okullar cümbüş alanına döndü. Bir gecede eğitim öğretim yuvası, ne kadar hazırlanabilir ki? Bir gece önceden ders var mı, ders varsa okul hijyene hazır mı, hijyen yapıldıysa öğretmenler aşılandı mı? Neden bu şekilde yapılandırmanın tamamlanmadığı, tedbirlerin alınmadığı plansız düzensiz bir eğitim öğretim camiası içine itiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

DÜZENSİZ EĞİTİM ÖĞRETİME HAYIR DİYORUZ
Eğitim-İş Fethiye Temsilciliği Başkanı İstem Altınçekiç yaptığı açıklamada, “Halkını, öğretmenini koruyan, geleceğini planlayan, düşünen, önemseyen bir anlayışın lüks olduğu şu zamanlarda Eğitim-İş Sendikası olarak, yeşili ve mavisiyle donanmış ülkemizin; daha fazla kırmızı ve turunculara bürünmeden aşı, hijyen planlamaları planlanmadan paldır küldür açıldı, açılıyor oldu bittisine tepki veriyoruz. Bir gece önceden hiçbir planlanmanın yapılmadığı düzensiz eğitim öğretime hayır diyoruz. Ülkemizin geleceğinin garantisi olan öğretmenlerimizin sağlığının önemsenmesini, bunun için de aşının yapılmasını ve tüm öğretmenlerin aşıları tamamlanmadan okulların açılmamasını istiyoruz. Gece saat 10.00’da yapılan açıklama sonrasında gece yarılarına kadar program yapmak zorunda kalan idarecilerimizin ne kadar zor durumda bırakıldıklarının görülmesini istiyoruz. 1 Mart gecesi tüm öğretmen gruplarındaki telefon trafiği, öğretmenler ve idarecileri ne kadar anlamsız bir kargaşaya ittiğinin en büyük ispatıdır” ifadelerini kullandı. 

VİCDAN MUHASEBESİ YAPTIK 
Altınçekiç, “Öğretmen hangi programla, hangi canlı derse, hangi yüz yüze derse gireceğini gece saat 22.00’dan sonra anlamaya çalıştı. Neden? Biz bu duruma düşürülen, böyle bir karmaşaya itilen öğretmenlerimizin sesi olmak istiyoruz. Pandemi sürecinde geçirilen şu günlerde internet sıkıntısından derse giremeyen öğrencilerimizin düştüğü çaresizlik, hele ki bu çaresizliğin çözümünün öğretmenlerden beklenmesi ise işin ayrı ve üzücü yanlarından birisidir. Öğretmenler olarak derslerde hiç sesini duymadığımız, duyamadığımız, yüzünü hiç görmediğimiz, göremediğimiz öğrencilere not vermek ya da vermemekle vicdan muhasebesi yapılmak zorunda kalmamalıydık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak öğretmenin değil, devletin görevidir. Eğitim öğretime tüm eğitim emekçilerinin aşılarının yapıldığı, hijyen tedbirleri alınmış okullarla, planlama ve programlamanın yapıldığı süreçlerle başlanması gerektiğini vurguluyoruz” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme