Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan proje

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fethiye Kaymakamlığı onayı ile geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan 'Senin Sayende Projesi' yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yardımseverler tarafından alınan eşyalar, öğrencilere iletilmek üzere Silkar İlkokulu Müdürü Mehmet Çoban'a teslim edildi.

  • 3290
Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Projenin amacı ise ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve okulların eksiklerinin tamamlanmasına aracı olmak. Eğitimde fırsat eşitliğinin yakalanmasına yardımcı olmak ayrıca dayanışma ve yardımlaşma bilincini harekete geçirmek. Eğitime sağlanacak katkılar ile mutlu eğitim yuvaları, mutlu çocuklar, mutlu toplum inşa edilmesine katkı sağlamak. Fethiye’deki okulların proje komisyonları tarafından tespit edilen ihtiyaçlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayından geçiyor ve öğrencilerin isimleri gizli tutulmak kaydıyla projenin web sitesinde yayınlanıyor. Eğitim destekçisinin temin ettiği ihtiyaçlar okullara ulaştırılıyor ve destekçiye ulaştı bilgisi iletiliyor. Eğitim destekçisinin ismi kendi onayı olmadıkça yayınlanmıyor.
www.seninsayende.org adresine girerek bekleyen ihtiyaçları inceleniyor. Fethiye’deki öğrencilerin ya da okulların ihtiyaçlarından karşılamak istediğiniz ihtiyacı “incele” butonuna tıklayarak seçmiş oluyorsunuz. Başvuru formunu dolduruluyor. Proje yetkilileri sizinle iletişime geçiyor. Böylece siz de bir eğitim destekçisi oluyorsunuz. Projenin sosyal medya hesaplarını takip ederek ve kişisel sosyal medya hesaplarınızda paylaşımlarda bulunarak daha çok eğitim destekçisine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Faruk Kaya yaptığı açıklamada, “Şu an çok mutluyuz. Fethiye ve çevresi ile ülkemizin birçok yerinden öğrencilerimize iletilen eşyalar oldu.Bu proje ihtiyaç sahipleri ve yardımseverler arasında köprü görevi görmektedir. Okul müdürümüze bağışçılarımız tarafından öğrencilerimize ulaştırılmak üzere gönderilen eşyaları teslim edeceğiz” dedi.

Silkar İlkokulu Müdürü Mehmet Çoban, “Burada öğrencilerimizin için gönderilen eşyaları teslim alıp, kendilerine ileteceğiz. Bu proje sayesinde öğrenciler hem mutlu oluyorlar hem de rencide olmuyorlar. Bu paketler gizli bir şekilde teslim ediliyor. Bu projenin büyüyerek ilerlemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Ebru Köktürk de “Projemiz geçen yıl başladı. Destekçilerimiz büyük ilgi gösteriyorlar. Daha ulaşacak çok çocuğumuz var. İnternet sitemizi ziyaret ederek, bekleyen ihtiyaçlardan karşılamak isteyenlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme