Eğitim-İş'ten sağlıklı eğitim çağrısı!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz eylemi başlattı. Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç bir açıklamada bulundu.

  • 1069
Eğitim-İş'ten sağlıklı eğitim çağrısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılmasının üzerinden 1 ay geçtiğini hatırlatan Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, buna rağmen görülmeyen eksikliklerin konuşulduğunu belirtti. Sağlıklı Eğitim İstiyoruz açıklaması hakkında bilgiler aktaran Altınçekiç, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim almalarının en temel hakkı olduğunu vurguladı.
“EĞİTİM-İŞ OLARAK ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”
Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç açıklamasında, “Bugün itibariyle okulların açılmasının üzerinden 1 ay geçti. Bizler hala eğitim öğretim yuvalarımızın güvenilirliği ve temizliği konusunda ilgi duyulmayan, görülmeyen eksiklikleri konuşmak zorunda kalıyoruz. Bu bizi mutlu kılmıyor, bu bizi korkutuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılması ile birlikte vaka sayılarındaki artışa dikkat çekmişti. Eğitim-İş olarak, bu dönemde yaşanan tüm sorunları görüyor; bizim sorunlarımız, bizim okullarımız, bizim öğrencilerimiz, bizim yurdumuz diyerek benimseyip çözümler üretiyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.
“SAĞLIKLI EĞİTİM İSTİYORUZ”
Sendika olarak 27 Eylül tarihinde Sağlıklı Eğitim İstiyoruz eylemini başlattıklarını kaydeden Altınçekiç, “Eğitim-İş olarak uyarıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bireyi değerlidir ve en temel hakkıdır; sağlıklı bir ortamda eğitim ihtiyacının karşılanması… Bu anlamda eğitim öğretim yılının başında alınması gereken tedbirleri Eğitim-İş olarak tespit etmiş ve duyurmuştuk. Şu ana kadar ilçemizde ki farklı okullarda 20’ye yakın sınıfımız eğitim öğretime kapanarak ara vermiş, öğrencilerimiz aileleri ile birlikte karantinaya alınmışlardır. Bu anlamda ‘görmedim, duymadım, bilmiyorum’ demek yerine herkes üzerine düşeni yapmalı, birbirimize destek olarak en az hasarla pandemi sürecini atlatmalıyız. Biz, Eğitim-İş Sendikası olarak görüyoruz, duyuyoruz, okul okul geziyoruz ve biliyoruz. Çünkü biz Sağlıklı Eğitim İstiyoruz…” diye konuştu.
“YENİ TEDBİRLER ALINMALI”
Açıklamasını sürdüren Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç açıklamasını şöyle sürdürdü, “Çalışmalarımız sonucunda ulaştığımız alınması gereken tedbirleri bir defa daha sıralıyoruz. Ülke genelinde derhal ders süreleri 30 dakikaya düşürülmelidir. Bilim Kurulu’nun tavsiyesi; 4 metrekareye 1 öğrenci şeklinde olması nedeniyle sınıflar seyreltilmelidir. Sınıf mevcutlarının yüksek sayıda olduğu bölgelerde sınıf mevcutlarının düşürülmesi için derslikler hızlı bir şekilde inşa edilmeli, belediyelerle işbirliği yapılarak atıl durumdaki binalar kullanıma açılmalıdır. Bu konuda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz. Her sınıfın salgına uygun bir havalandırma sistemi olmalıdır. Ders aralarında sınıflar düzenli olarak havalandırılmalıdır. Her öğrenciye, öğretmene ve okul çalışanına ihtiyaç duyulan miktarda maske dağıtılmalı ve bu konuda aksaklığa yer verilmemelidir. Eğitim enflasyonu nedeniyle beli bükülmüş velilere ve öğretmenlere bir de temizlik malzemesi harcaması yüklenmemelidir. Dezenfektanlar başta olmak üzere tüm hijyen malzemeleri okullara ivedilikle temin edilmelidir. Ülkenin geleceği öğretmenlerin elinde iken, ekonomik şartlarla mücadele sırtına yük olmamalı, aksine sosyal yaşamın içinde var olması için, kültürel gelişimi için, standartlarını düşürmeden yaşayabilmesi için ders ücretlerinin ve maaşlarının öğretmenliğe yakışır düzeyde olması şarttır, elzemdir. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nın başladığı andan itibaren Eğitim-İş Fethiye Temsilciliği olarak; okul okul ziyaret ettik, idarecileri dinledik, öğretmenleri dinledik, yardımcı hizmet personellerini dinledik. Tespitlerimiz sonucunda; ilçemiz bünyesindeki birçok eğitim kurumumuzda yeterli sayıda yardımcı hizmetli personelin olmadığı, hizmetli personel dağıtımında, okulların mevcutlarının ve fiziki konumlarının dikkate alınmamış olması yani kalabalık okullarda personel yokken mevcudu az okullarda 2. hatta 3. yardımcı personelin verilmiş olması, okullara alınan yardımcı personele yeterli hijyen eğitimin verilmediği ve zaman zaman temizlik maddelerinin doğru kullanılmadığı… Liseler Yerleşkesindeki en genel sorunun, öğretmen ve öğrencilerin uygun fiyatlı ve sağlıklı yemeğe ulaşamaması olduğu ve kısa sürede bu sorunun çözülmesi gerektiği, sürücü kurslarının eğitim alanlarının Liseler Yerleşkesinde olması nedeniyle, araç ve motor ile gelen öğretmen, öğrenci ve sürücü adayları ciddi tehlikeler yaşatmakta, kıl payı kazalardan kurtulmanın mucizesini yaşamaktadırlar. Bu sorun da en kısa zamanda çözülmesi gerektiği, ilçemiz bünyesindeki bazı okullarımızda mevcuda göre 1 müdür yardımcısının bulunması idareci arkadaşların kendilerinden fazlaca feragatte bulunarak çalışmalarına sebep olmaktadır” Dedi. 


 

Eğitim-İş'ten sağlıklı eğitim çağrısı!
Eğitim-İş'ten sağlıklı eğitim çağrısı!
Eğitim-İş'ten sağlıklı eğitim çağrısı!

Bakmadan Geçme