EĞİTİM İÇİN GELDİ, HAYATINI KAYBETTİ

ABD'den yamaç paraşütü eğitimi almak için arkadaş grubu ile Fethiye-Ölüdeniz'e gelen 61 yaşındaki Greg Henke Alan, Babadağ'ın 1700 metrelik pistinden tek başına (single) eğitim uçuşu yaptıktan sonra paraşütünün kontrolünü kaybedip yedek paraşütü açtı. Yoğun bir irtifa kaybeden ABD'li öğrenci pilot Kirme-Karaağaç mevkii yakınlarına 1200 metrelik pistin alt kısmındaki sarp kayalıklara düşerek hayatını kaybetti.

  • 2020
EĞİTİM İÇİN GELDİ, HAYATINI KAYBETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD'li Greg Henke Alan’ın cesedi, jandarma, UMKE ve AFAD ekiplerinin saatlerce süren çabasıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Cenaze torbasına konulan ABD'li turistin cesedi, ekipler tarafından kilometrelerce taşınarak cenaze otosuna ulaştırabildi.

Fethiye-Ölüdeniz Babadağ'dan uçuş eğitimi almak üzere bir grup arkadaşıyla 2 haftalık tatile gelen Amerikalı öğrenci pilot Greg Henke Alan, (61) öğle saatlerinde 1700 metrelik pistten single (tekli) uçuş ile kalkıştan bir süre sonra eğitim amaçlı yedek paraşüt açıp, iniş yapmak isterken Kirme-Karaağaç mevkii yakınlarında düşerek hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Amerika'dan Ölüdeniz'e arkadaşlarıyla eğitim uçuşu için gelen paraşüt tutkunu Amerikalı turist Greg Henke Alan, 1700 metrelik pistten Ölüdeniz Belceğiz'den verilen komutla single (tekli) güzel bir şekilde kalkış yaptıktan bir süre sonra irtifa kaybetmeye başladı. Alan, yedek paraşütünü açmayı başarsa da irtifa kaybederek 1200 metrelik pistin altındaki sarp kayalıklara düştü. Haberin alınmasının ardından sağlık ekipleri kazazedenin bulunduğu yere gitti. İlk belirlemelere göre, Amerikalı turistin hayatını kaybettiği belirlendi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Ölüdeniz Jandarma Karakol komutanlığı olaya el koydu. Amerikalı turist'in cesedini Fethiye Devlet Hastanesi morguna getirmek üzere Jandarma ve AFAD ekipleri harekete geçti.

 

SAATLERCE CESET TAŞINDI

Babadağ'ın 1700 metrelik pistinden Ölüdeniz'e eğitim uçuşu yaparken bilinmeyen nedenle yedek paraşütü açıp inişe geçmesine rağmen Karaağaç Mevkiinde kayalıklara düşerek hayatını kaybeden ABD'li öğrenci yamaç paraşütü Greg Henke Aan’ın cesedine ulaşmak için  sağlık ekipleri, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı, AFAD ve UMKE ekipleri saatlerce patika yollardan sarp ve makilik yamaçlardan yürüyerek yoğun bir çaba sarf etti. Greg Henke Alan’ın cesedi ceset torbasına konulduktan sonra aynı ekipler tarafından kilometrelerce taşındı. ABD'li Greg Henke Alan’ın cesedi saatlerce taşındıktan sonra cenaze aracına alınıp Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan ön incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp kurumuna gönderildi. Paraşüt kazası ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bakmadan Geçme