EGET EĞİTİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım-Turizm Vakfı (EGET) her düzeyde eğitim görmekteyken maddi sıkıntılar yaşayan öğrencilere öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlıyor. EGET Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, vakıf olarak öğrencilere sağladıkları bursu Frt mikrofonuna anlattı

  • 1103
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
EGET EĞİTİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; EGET Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, "Biz bir vakıf kurmaya karar verdiğimiz de bunun bir eğitim vakfı olması gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Safai Özer ile birlikte kurduk bu vakfı. Ne kadar da doğru bir karar verdiğimizi gördük. Çünkü, bu yılın başvurularını saymazsak 25.075 öğrenci başvurdu EGET Vakfı bursları için. Bu kadar genç bir vakıf için bu kadar çok başvuru olması demek gerçekten gençlerin ne kadar zor durumda olduğunu herkesin görmesi demek diye düşünüyoruz. Bu yılda 7168 öğrendi başvurdu burslarımıza. Bunlar belki söylenirken kolayca söylenen rakamlar ama aslında çok üzücü rakamlar. Bizde elimizden geldiğince daha çok öğrenciye burs vermeye çalışıyoruz.

BURS ALACAK ÖĞRENCİLERİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Bu soruyu sorduğunuz için teşekkür ederim. Çünkü bağışçıların ve öğrencilerin de bilmesi gereken bir yanıt. Eğitim ve burs komisyonumuzun belirlemiş olduğu bazı kriterler var. Bu kriterler çerçevesinde bir yazılımımız var ve ilk yıldan itibaren bu yazılımla öğrencileri değerlendirdik. Yani bunu kıvançla söylüyorum ki Türkiye’de bu konuda ki sayılı Vakıflar dan olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü kalem değmiyor bizim öğrencilerimizin burs başvurularına. Dediğim gibi burs komisyonunun belirlediği kriterler çerçevesinde bilgisayar programı değerlendiriyor. Daha sonra bize bir liste sunuyor. O liste çerçevesinde öğrencilerden belgelerini göndermelerini bekliyoruz. Çokça fazla uzun listemiz var. Çünkü emin olmak zorundayız öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğuna. Daha sonra belgelerde incelenip onaylandığında öğrencileri Skype görüşmesi eğer Muğla'da ikamet ediyorlarsa yüzyüze görüşmek için davet ediyoruz. Orada ki puanlarda ekleniyor ve EGET Vakfı bursunu alacak öğrenciler belirleniyor.

EĞİTİME DESTEK KATKI SAĞLAYAN VATANDAŞLARA MESAJINIZ NEDİR
Aslında çok önemli bir mesajım var dilerim bunu duyarlar. Çok ciddi oranda öğrencinin bizlerin desteğine ihtiyacı var. Bizim elimizde çok değerli bir liste var. Bu çocukların çoğunun çok fazla gereksinimi var. Lütfen EGET Vakfına yada diğer eğitim vakıfların bağışta bulunsunlar ki bir öğrenci çok zor şartlarla bir yerleri kazanmış ancak maddi imkansızlık nedeni ile okuluna gidemiyor. Hakikaten kabul edilebilir bir şey değil. Bu öğrencilerin sesini duymalarını diliyorum.

ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞINIZ BURS İMKANI İLERLEYEN SÜREÇLERDE DE DEVAM EDECEK Mİ?
Biz öğrencilere eğitim yaşamları boyunca bursları sağlıyoruz. Yani 1. sınıftaki Tıp Fakültesi öğrencisi 6 yıl boyunca bizden burs alacak anlamını taşıyor bu. Tabiki koşulları sağladıkları sürece. Bir de şu konuya değinmem lazım diğer  Sivil Toplum Kuruluşları'ndan farklı olarak bazı şartlarımız var bizim. Öğrenci mezun olup çalışmaya başladıktan sonra geri ödemek üzere aldığı tutar kadarını herhangi bir faiz işletmeden EGET Vakfı' na bağışlıyor ki bu bizim sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlıyor. Bir diğer farklılıkta şu; öğrenci üç gün bir sosyal sorumluluk projesini ücret almadan çalıştığını bize belgelemek zorunda. Bu EGET Vakfı olmak zorunda değil Türkiye’nin her yerinde bir Sivil Toplum Kuruluşu olabilir.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Bağışçılarımızın bizi sosyal medya hesaplarımızdan incelemelerini ve eğitime destek olmalarını istiyorum.