Ege Üniversitesi GVO öğrencileri vatandaşlara sordu

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan proje kapsamında 6. sınıf öğrencileri Fethiye Beşkaza Meydanı ve kordon boyunda vatandaşlara 'Fethiye'yi ne kadar tanıyorsunuz?' diye sordular.

  • 5198
Ege Üniversitesi GVO öğrencileri vatandaşlara sordu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrenciler bu proje kapsamında hazırlanan soruları, vatandaşlara yönettiler. Öğrencilerin bu çalışması büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Müdür Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Hakan Sivri, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Kenan Dikmen ve Fen Bilgisi Öğretmeni Hatice Kazak yönetiminde gerçekleşen çalışmada öğrenciler vatandaşlara, “Beşkaza nedir?”, “Beşkaza içerisinde bulunan yerler nerelerdir?”, “Fethiye’nin bilinen en eski isimleri nelerdir?”, “Fethiye hangi uygarlığın üstüne inşa edilmiştir?”, “Tuzla Mahallesi’nin adı nereden gelmektedir?”, “Fethiye ismi ne zaman verilip, onaylanmıştır?”, “Fethi Bey Kimdir” sorularını yönelttiler. 

Konu hakkında açıklama yapan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Müdür Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Hakan Sivri, “Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi olarak bu projeyi hazırladık. Amacımız öğrencilerimizde kent bilincini oluşturmak. Bu yönde hazırladığımız soruları, öğrencilerimiz vatandaşlarımıza yönelttiler” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme