Ege Üniversitesi GV okullarında 4. mezuniyet coşkusu

Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 8. Sınıf öğrencilerini 4. Kez mezun etti.

  • 2378
Ege Üniversitesi GV okullarında 4. mezuniyet coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EGE’li olmanın ayrıcalığını tüm Türkiye’ye yaymak ve modern çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştirmek, eğitimde fırsat eşitliğini öğrencilerine ve velilerine sunmayı temel hedef edinen Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Fethiye Kampüsü 11 Haziran 2021 Cuma günü 4. Mezunlarını Ege’den görkemli bir mezuniyet kutlaması ile uğurladı.
Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm tedbirlerin alındığı mezuniyet töreni saat 18.00’de Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsü bahçesinde saygı duruşu ardından İstiklal Marşı  ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Handan Şahintaş: “Sevgili Gençler, bugünler anılarınızda kalacak ve birçok şey resimlerden hatırlanacak. İstedik ki anılarınızda sadece maske ve yasaklar olmasın. Mezuniyet, dans-şarkı, kep atma gibi güzel izler de olsun. Bir hafta önce sınav stresini geride bıraktınız. 4 yıl sonra yeniden yaşayacağınız daha yüksek bir bilinçle hazırlanacağınız sınava kadar lise yıllarının tadını ve başarısını birlikte yaşayın. Kendinize ve seçeceğiniz mesleğe yatırım yapın. 
Sevgili Gençler sizleri liseye Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle uğurlamak istiyorum: ‘Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.’  Şansınız bol, yolunuz açık, başarılarınız daim ve mutluluğunuz kalıcı olsun.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı. 
Ardından Okul Kurucu Temsilcisi Doğan Gökçe, “Hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler için zor bir yıl geçti. Bu süreç herkese bir şeyler öğretti. Hayata daha farklı bakıyoruz çalışmadan, emek vermeden, yorulmadan bir başarı gelmez, gelse de bu başarının adı şans olur. Mücadelemiz yeni başlıyor çocuklar. Her şey bir basamaktır.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Okulun 8. Sınıf mezun öğrencilerinden Defne Sevgier, arkadaşlarına hitaben konuşma yaptı. Mezun öğrenciler 7. Sınıf öğrencilerine okulun flama ve bayrağını teslim ettikten sonra okul birincisi Engin Deniz Gündüz okul kütüğüne birincilik plaketini alkışlar eşliğinde çaktı.
Her öğrencinin mezuniyet belgesi öğretmenleri tarafından verilip hatıra fotoğrafı sonrası kepleri havaya fırlatarak liseye adım atmanın haklı gururunu yaşadılar.
 

Ege Üniversitesi GV okullarında 4. mezuniyet coşkusu

Bakmadan Geçme