EGD Yönetimi Barış Bektaş'ı unutmadı

Ekonomi Gazetecileri Derneği 12'incisi düzenlenen başarı ödülleri kapsamında, geçen yıl Fethiye Dispanser Caddesi'nde bir kavgayı ayırmak isterken uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden grafik sanatçısı Barış Bektaş anısına özel ödül verildi.

  • 601
EGD Yönetimi Barış Bektaş'ı unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi Gazetecileri Derneği, 25 Ekim 2019 tarihinde Fethiye’de bir kavgayı ayırmak isterken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren grafik sanatçısı Barış Bektaş’ı da unutmadı. Habertürk Gazetesi ve daha önce çalıştığı kurumlarda yaptığı görsel dizaynlar ve grafiklerle EGD’den defalarca başarı ödülüne layık görülen Barış Bektaş anısına verilen özel ödülü bu yıl “Yapay zeka sen Aylan bebek çekebilir misin?” haberi ile Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temur aldı.

Barış Bektaş’ın meslek hayatı boyunca pek çok meslek örgütü tarafından ödüllendirilmiş başarılı bir gazeteci olduğu kaydedildi. Barış Bektaş, Ciner Yayın Holding bünyesinde 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan ve son sayısı 5 Temmuz 2018’de yayınlanan Habertürk Gazetesi’nin kuruluşundan kapanışına kadar ekonomi servisinin grafiklerine imza atmıştı. Bektaş, çalışmalarıyla Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülü’ne de pek çok kez layık görülmüştü. Bektaş son olarak 2014 yılında “Haydan gelen huya gitti” haber çizim ve görseliyle yazılı basında en iyi grafik tasarım ödülü almıştı.

EGD Yönetimi Barış Bektaş'ı unutmadı

Bakmadan Geçme