EFSANELER, FETHİYE'DE BULUŞTU

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir araya geldi.

  • 2650
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
EFSANELER, FETHİYE'DE BULUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir araya geldi. Seydikemer Eşen T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda söyleşi ve futbol maçı yapmak için Seydikemer İlçesi'ne de giden efsane futbolcular, hayata geçirilen proje ile kader mahkumları ile vakit geçirirken, spora karşı ilgilerinin arttırılması sağlandı. Efsane futbolcular Fethiye'de Letonya Tatil köyünde Fethiye ve Seydikemer protokolü ile kahvaltılı bir toplantı da gerçekleştirdi.

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Fethiye'ye geldi. Her iki bakanlığın projesi çerçevesinde ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklu bulunan gençlerin sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla Seydikemer Eşen T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda kader mahkumları ile buluşan efsane oyuncular, gün boyu söyleşi ve çift kale maç etkinliğine katıldı. Efsane futbolcular Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Fethiye Letonya Tatil köyünde Fethiye ve Seydikemer protokolü ile kahvaltılı bir toplantı da yaptı. Toplantıya Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Halil İbrahim Dizman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur ile Daire Başkanı Bilal Başar, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengül, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ile diğer yetkililer katıldı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, efsane futbolcuların Seydikemer Eşen T Tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda etkinliğe katılacaklarını bildirdi.

''HÜKÜMLÜLERİN REHABİLİTESİ SAĞLANIYOR''

Eker; ''Futbolun efsaneleri konumundaki eski milli futbolcularımızın ceza infaz kurumumuzda bulunan genç hükümlülerle bir araya gelmelerine yönelik Adalet Bakanlığımızın ve Gençlik ve Spor bakanlığımızın ortaklaşa sürdürdükleri bir proje kapsamında misafirlerimiz buradalar. Gün içerisinde ceza evine gideceğiz orada hükümlülerle maç programımız ve söyleşimiz var. Özellikle hükümlülerin rehabilite edilmeleri, topluma kazandırılmaları ve toplumla ilişkilerinin devam etmesi açısından güzel bir proje emeği geçen bakanlık yetkililerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
''PROJE, OLUMLU OLUR''

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu da projenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirtti. Gökçekuyu; “Bizi çok memnun eden bir proje bakanlıklarımızın iş birliği neticesinde Seydikemer cezaevindeki genç arkadaşlarımızla futbolcularımızı bir araya getireceğiz bir panel gerçekleşecek ve akabinde bir futbol maçı oynanacak. Tamamen sosyal rehabilite projesi memnuniyetle karşılıyoruz Seydikemer'de olmasında da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Proje umarız, Eşen cezaevinde kalan arkadaşlarımız için hayırlı olur. Sonuçları da inşallah olumlu olur diye temenni ediyorum'' dedi.
''MORAL VERECEKLER''

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise “Seydikemer'de böyle bir proje olması bizi son derece mutlu etti. Adalet ve Spor bakanlığının ortaklaşa yürüttükleri bir etkinlik. Bir moral olacak, güzel olacak tabii efsane futbolcuları da görmek bizi mutlu ediyor'' dedi.

 

EFSANE FUTBOLCULAR; ''KADER MAHKUMLARININHAYATLARINA DOKUNUYORUZ''
 

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde Eşen T tipi Kapalı ve Açık ceza infaz kurumundaki kader mahkumlarına moral, motivasyon sağlamak için gelen efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembeamaçlarının kader mahkumlarına dokunabilmek olduğunu ifade ettiler. Kader mahkumları ile yaptıkları söyleşilerde ilk sordukları sorunun ''af ne zaman çıkacak'' olduğunu söyleyen efsane oyuncular, 2 bakanlığın iş birliği ile düzenlenen projenin çok yararlı geçtiğini söylediler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen proje çerçevesinde kader mahkumları ile söyleşiye katılıp ceza evinde futbol maçı yapan efsane oyuncular Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe, projenin çok yararlı geçtiğini ifade ettiler. Daha önce Fethiye'ye geldiğini ifade eden Ali Gültiken, Fethiye'nin enerjisinin bambaşka olduğunu söyledi.

Gültiken; ''Gençlik ve spor bakanlığımızla gençlerimize yönelik yaptığımız bir sosyal sorumluluk projesi. Şu an da Seydikemer cezaevinde gençlerimizle orada bir araya geldik. Amacımız onların hayatlarına dokunabilmek, sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletebilmek, güzel anılar bırakabileceğimiz bir ortam yaratabilmektir. Türkiye’nin dört bir yanına gidiyoruz. Çocuklarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. İstiyoruz ki onlara da küçük bir katkımız olsun. Sadece bu heyecan biz de değil, onlarda da çok fazla tabii ki, onların takip ettikleri takımları, takımların içerisinde idol olarak gördüğü kişilerin tecrübelerini aktaran kişiler olarak da orada bulunuyoruz. Bakanlıklardan, ceza evlerinden aldığımız geri dönüşlerden de çok mutlu oluyoruz. Umut ediyoruz ki herkes bir an önce evine, ailesine sevdiklerine kavuşsun'' dedi.


''ŞAMPİYONLUK BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY ARASINDA GEÇER''

Gültiken; Süper Lig'de şampiyonluğun Beşiktaş ve Galatasaray arasında geçeceğine inandığını da belirterek; ''Şu an Beşiktaş ve Galatasaray gibi görünüyor bunun arasına Başakşehir'dedahil olabilir gibi görülüyor. Belki ilerleyen zamanlarda teknik adam değişikliği olabilir'' derken milli takımın başına yerli bir Teknik adam gelmelidir. Bence Türkiye yerli bir teknik adamla çalışabilir”diye konuştu.

''PROJEYİ SEVEREK YAPIYORUZ''

Efsane oyunculardan Hami Mandıralı da 2 bakanlığın işbirliği ile yapılan projeyi çok faydalı bulduklarını belirtip; “Biz bu projeyi çok severek yapıyoruz gittiğimiz yerde enerjimizi bırakıyoruz. Açık ceza evlerinde genç hükümlülerle buluştuğumuz zaman tabii insanın içinde burukluk oluyor. Tabii biz neden buradasın? Diye sormuyoruz çıktıktan sonra neler yapabileceği konusunda onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Adalet Bakanlığı ve Spor bakanlığı güzel proje yürütüyor bizde 2 yıldır bu projeyi severek yapıyoruz. Onlara 1 günde olsa bir duygu bırakabildiysek bizlere yetiyor. Bize ''af ne zaman çıkacak'' diye soruyorlar” ifadelerini kullandı.
 

''TRABZONSPOR YARIŞIN İÇİNDE OLACAKTIR''

Hami Mandıralı, milli takımın yerli bir teknik adamla çalışması gerektiğini belirterek; ''Milli takımımızın oynadığı oyundan kimse memnun değil. Bir bakıyorsunuz hiç olmayacak bir maçı çeviriyorlar sonra bir bakıyorsunuz sanki o takım o takım değildi. Yani milli takımımız Türk futbolunu çok mutlu etmiyor. Tabii milli takımda kabuk değiştiriyor ama Türk Milleti de şampiyonalarda olmak istiyor. Bunu zamana yaymak lazım biz olur diye ümitli bakıyoruz inşallah. Bir şeylerin değişmesi lazım. En azından teknik kadro değişmeli. Türk adamı başarıyı getirmiş önceki yıllara baktığımızda da bence bunun değişmesini düşünüyorum. İnşallah iyi olur, Trabzonspor’a gelince iyi bir kadrosu var. Tabii bütün kulüplerde olduğu gibi Trabzonspor’un da maddi sıkıntıları var. Bunlar çözüldüğü zaman sıkıntı olmuyor. Takımlarda performanslarını iyi bir şekilde sergileyebiliyorlar. Genele bakıldığında iyi gidiyor. Trabzonspor daha da iyi olabilir.Yapıya bakıldığında güçlü bir kadrosu var ama biraz daha takımdaşlık ruhunu geliştirdikleri zaman Trabzonspor yarışın içinde olacaktır'' dedi.
''BENİ ARAYANLAR OLDU''
Fethiyespor'un teknik adam değişikliğindeismi geçen Ergün Pembe ise Fethiyespor'un durumunun kendilerini üzdüğünü söyledi. Pembe;“Fethiyespor'un durumu hakikaten bizi üzüyor. İnşallah beklenen Fethiye geri döner ve beklenen sonuçları alırlar. Ama biliyorsunuz ki futbolda ekonomi çok önemli. İyi bir takım olabilmesi içinde Fethiye’nin ileri gelenleri destek vermek zorundalar. Fethiyespor için bazı arkadaşlar beni aradı. Teklif gelirse oturup konuşuruz'' dedi.


''AF İSTİYORLAR''

Pembe; kader mahkumlarının af beklentisi içinde olduğunu kaydederek; 2 bakanlığın birlikte yürüttüğü projenin çok yararlı geçtiğini belirtti. Pembe; ''İçerideki kadermahkumarkadaşlarımızın beklentileri hep afisteği yönünde oluyor. Yaptıklarına göre ceza alıyorlar ama hepsinin ortak bir sıkıntısı var ne zaman af çıkacak? Tabii onlar ümitliler biz de ümitliyiz gittiğimiz yerlerde bakıyoruz. 300 kişilik kapasiteli bir ceza evine bakıyoruz,bin kişi kalıyor. Af çıkarsa onlar adına iyi olur biliyorsunuz ceza evi pişmanlık yerleri, inanıyorum ki çıktıktan sonra aynı hatayı tekrarlamayacaklarıdır. Onlara ikinci bir şansın verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.


''GALATASARAY-BEŞİKTAŞ YARIŞIR''

''Adalet ve Spor Bakanlığı projesi için çalışıyoruz'' diyen Oğuz Çetin de bu yıl şampiyonluk yarışı Galatasaray-Beşiktaş arasında geçer. Fenerbahçe alınan tedbirlerin ardından daha iyi olacaktır. Milli takım için yerli hoca şart'' diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme