ECEL KAVŞAĞI

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi Osman Kaya Bulvarı üzerindeki kavşakta çeşitli nedenlerle meydana gelen trafik kazalarında en az 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. En son İTÜ Makine Mühendisi öğrencisi Niran Güvel bisikleti ile karşıya geçmek isterken dikkatsiz sürücünün kurbanı olmuştu. Çatalarık kavşağındaki kazalarda can verenlerin çoğunluğunun aynı mahalleden olduğunu ifade eden Çatalarık mahalle sakinleri bu kavşakta alt geçit düzenlemesi yapılmalıdır. Trafik ışıkları yeniden düzenlenmeli, sürücüler ise trafik kurallarına mutlaka riayet etmelidir diye konuştular.

  • 4736
ECEL KAVŞAĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi kavşağında meydana gelen kazalarda bugüne kadar 20'ye yakın vatandaş can verirken pek çok vatandaş da yaralanmıştı. Mahalle sakinleri daha fazla can verilmemesi için kavşakta düzenleme yapılmasını istediler. Kazada yaşamını yitiren Niran Güvel'in hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyan vatandaşlar, "Sürücülerin bu yolda gece gündüz trafik ekipleri tarafından gözlenmesi gerekir" ifadelerinde bulundular. 

EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ
Çatalarık mahalle sakinlerinden Ömer Yalçın, "Kavşakta bir düzenleme olsa bu tür kazalar meydana gelmeyebilir. Bu kavşakta en az 20 kişi öldü. Dünkü kazada çarpan araç çok süratliydi, yavaş gitseydi kaza olmazdı. Kaza yapan araç sürücüsü zaten kendisi de itiraf ediyor hızlı gittiğini. Çarpışmadan 50 metre sonra durabildi. Hayatını kaybeden çocuk çarpmanın etkisi ile 40 metre havaya savruldu. Bu kavşak için önlemler alınmalı, kimse trafik ışıklarına dikkat etmiyor. Özellikle genç sürücüler kurallara uymuyor burada sık sık denetim yapılması gerekiyor" diye konuştu.

KAVŞAK DÜZENLEMESİ YAPILMALI 
Mahalle sakinlerinden Hasan Barut, "Yıllardır burada ikamet ediyorum. Nüfus yoğunluğu çok olan mahallemizde çevre yolu bulunması tehlike arz etmektedir. Her gün evimize gelip giderken korku dolu anlar yaşıyoruz. Mahallemizden çıkışlar kontrolsüz burada ölümlü-ölümsüz kazalar sürekli oluyor. Bu kavşağın düzenlemesi yapılmalı, alt geçit veya üst geçit eklenmelidir. Onlarca komşum, arkadaşım bu kavşakta trafik kazası nedeni ile hayatını kaybetti. Dün yine en yakın komşum 20 yaşındaki üniversite öğrencisi yok olup gitti. Yazıktır, ilgililerin kavşak sorununa en kısa sürede bir çare bulmalarını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.  

KAVŞAĞIN DURUMUNDAN RAHATSIZIZ
Mahalle sakinlerinden Mehmet Çakmak, "Evim kavşağa çok yakın. Yoldan geçenler bir sigara yakacağım diye hiç önüne bakmadan araç içinde hareket halindeyken çakmak arıyorlar. Benim oğlum da ölümden döndü. Hepimiz direksiyon başındayız dikkat etsek ne güzel olur. Hepimiz bir can taşıyoruz, burada herkesin canı yanıyor. Motosiklet kullananlar sabaha kadar egzoz açık şekilde kavşaktan süratli geçiyorlar. Polislerimiz tabi ki görevlerini yapıyorlar ama araçlarındaki ışıklarını yakarak adeta 'biz geliyoruz kaçın' diyorlar bu böyle olmamalı sivil bir araç gibi kullanılmalı ve cezai işlemler yapılmalı. Ben trafikte kural ihlali yapsam, polis araçlarının üzerindeki ışıkları görüp kaçabilirim. Kavşakta düzenlemenin yapılması şart... Kavşağın şu anki durumundan rahatsızız. Dün vefat eden kızımız benim akrabam, bundan bir ay önce de benim oğlum çarpıldı. Çarpan araç sürücülerine, 'nasıl çarptın?' diye sorunca 'sigara yakmak için çakmağı bulmaya çalışıyordum' cevabı alıyoruz. Bir sigara ile bir can değişilir mi? Bunları anlattıkça moralim bozuluyor, başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.
 
 

ECEL KAVŞAĞI

Bakmadan Geçme