ECE YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan, 5 yıldır, kemoterapi ve radyoterapi gördükten sonra sağlığına kavuşamadığı için sosyal medyada yayınladığı video ile gündeme gelen Ece Küçükçelen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

  • 10781
ECE YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'nde oturan Güzin ve Yıldıray Küçükçelen’in kızları Ece Küçükçelen (19) 10 yaşında bacakları ve kollarında kuvvetli ağrı hissederek başladığı tedavisinde 14 yaşında kemiklerde çok nadir olarak görülen bir kanser türü olan 'Ewing Sarkomu' hastası olduğunu öğrendi. 5 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gören fakat sağlığına kavuşamayan Ece Küçükcelen, kemoterapiyi red ederek, sosyal medya üzerinden gözyaşları içerisinde yayınladığı video ile alternatif bir tedavi yöntemi için maddi yardım çağrısında bulundu. Videonun yayınlanmasıyla birlikte binlerce kişi paylaştı. Maddi destek bulunmasıyla birlikte alternatif tedavi için Antalya’da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Yaklaşık 2 ay boyunca tedavi gören Ece Küçükcelen, tedavi gördüğü hastanede 27 Kasım’da vefat etti. Ece Küçükçelen’in cenazesi Fethiye Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Hallaç Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. 


“Sen daha bebeksin”


Cenaze namazına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yanı sıra, ailesi, arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Baba Yıldıray Küçükcelen, kızının duvak örtülü tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı dökerken, mezarlığa götürüldüğü anda, anne Güzin Küçükçelen “Sen daha bebeksin kızım, seni nasıl koyacağız mezara, sen gidemezsin”  diyerek ağıtlar yaktı. 


“Çektiği Videoyu Binlerce Kişi Paylaştı”


Ece Küçükçelen alternatif tedaviye maddi destek bulmak için sosyal medyada yayınladığı videosunu binlerce kişi paylaşmıştı. Video da “ "5 yıldır kanser hastalığını atlatmaya çalışıyorum. Kanser en çok kemiklerimde, tümör şeklinde görüldü. Cerrahi müdahale yapıldı. 18 kür kemoterapi tedavisi aldım ama işe yaramamaya başladı. Son 1 yıldır hiçbir tedavi alamıyorum. Birçok farklı tedavi yöntemi var ama bunu devlet karşılamıyor. 1 yıldır tedavi alamadığım için hastalığım çok fazla arttı. Şu an da akciğerimde, omurgalarımın çeşitli yerlerinde, kemiklerimde hastalık var. Bir an önce tedavi olmam lazım. Kemoterapi alamıyorum, 38 kiloya düştüm. Birçok politikacıdan alternatif tedavi için maddi yardım istedim ama hiçbiri sözlerini tutmadı. Sizden bana destek olmanızı istiyorum. Umarım bir an önce beklediğim destek gelir" ifadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme