Duyu Bütünleme Uzmanları 'Nursel Özdemir'de

Nursel Özdemir Kurumları özel eğitim ve rehabilitasyon alanında çığır açmaya devam ediyor. Uzman fizyoterapistler ile çalışmalarını sürdüren kurucu Salih Dündar 'Duyu Bütünleme' alanında uzmanlık kursuna destek vererek fizik tedavi uzmanlarını yaklaşık 6 aylık süren programa dâhil etti.

  • 1681

Her gün yaşadığımız dünyanın farkına varmak, çevremizde gerçekleşen olaylara tepkiler vermek, öğrenmek, çevremizde olan her şey ve herkes ile etkileşime geçebilmek için duyularımızı kullanırız. Tüm bunları yapmamızı sağlayan duyular; Görme, İşitme, Dokunma, Tat, Koku, Denge ve Hareket duyumuz (Vestibuler duyu) ile Kas ve eklem duyumuz (Propriosepsiyon)  olarak sınıflandırılır. Denge ve hareket duyumuz uzay boşluğunda nerede olduğumuzu ve başımızın yerçekimine göre nerede olduğunu bilmemizi sağlarken, kas ve eklem duyumuz bize ne kadar kuvvet uyguladığımızı ve vücut uzuvlarımızın vücudumuza göre nerede olduğunu bilememizi sağlar. Bütün bu duyular bize kendi vücudumuz ve çevre hakkında bilgi sağlar. Beynimizin gelen duyusal bilgileri düzenlediği ve yorumladığı bu sürece Duyu Bütünleme denmektedir.

Nursel Özdemir kurumları kurucusu Salih Dündar şunları ifade etti: “Kurumlarımızda daha farklı uzmanlığı olan alanlarda hizmet vermek için yenilikler yapmaya devam ediyoruz. Özel eğitim alan uzmanları, Prep uzmanları, çocuk gelişim uzmanları, fizyoretapistler, odyoloji, ergoterapi ve tam zamanlı olarak dil ve konuşma terapistleri görev alarak öğrencilerimiz ile çalışmalarını sürdürmektedir. Son dönemde öğrencilerimizin ihtiyacı doğrultusunda duyu bütünleme terapisine başlamaya karar verdik. Çünkü ailelerimiz duyu bütünleme uzmanları için il dışına gidiyordu. Biz onların ayağına getirdik. Kurumlarımızda uzman fizyoterapistlerimiz Funda Küçükkaratekeli ve Hilal Güldemir’i duyu bütünleme alanında uzmanlaştırdık. Duyu bütünleme seanslarında öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak duyu bütünleme salonu kurduk. Çalışmalarda ihtiyaç olacak birçok malzemeyi tedarik ettik. Şu anda üzerimize düşen ise bölgemizde duyu bütünleme eğitimine ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaşmak ve öğrencilerimizin gelişimini desteklemektir” dedi.


 

Bakmadan Geçme